GIVE PISS A CHANCE – Aproape 108.000 de euro pentru întreținerea toaletelor publice din Baia Mare timp de 10 luni

0
592

CONTRACTE. 17.126 de euro (79.810 lei) va plăti municipalitatea Băii Mari pentru serviciile de curățenie și întreținere a 24 de toalete publice, mai exact cele 20 din Piața Păcii (centrul vechi al urbei) și cele patru din Parcul Regina Maria. Contractul este valabil pe ultimele 10 luni ale anului, din 1 martie și până în 31 decembrie, ceea ce înseamnă un cuantum de 1.712 euro pe lună, și a fost semnat cu deja tradiționala firmă Oana SRL, administrată de Ioan Ciocaș.

 

Pentru alte opt toalete publice concesionate de municipalitate de la firma bucureșteană Comex Rom SRL (administrată de Viorica Popovici) – cele „automate”, amplasate în Parcul Mara (bd. Unirii), Parcul Dacia, Parcul RFN (la intersecția străzilor Victoriei cu Dimitrie Cantemir), Câmpul Tineretului, Bd. Unirii nr. 5, Bd. București (la Semilună) și strada Pășunii, plus încă o nouă toaletă automată care va fi amplasată în zona Albina -, prețul va fi de 90.644 de euro (adică 422.402 lei) pentru cele 10 luni rămase din anul 2018, adică echivalentul a 9.064 euro pe lună.

 

Total: 107.770 euro pe 10 luni (sau 10.777 euro pe lună). Comparativ cu 2017, prețurile sunt mai mari (mă gândesc că serviciile vor fi mai bune decât cele extraordinare care au fost prestate până acum). În 2017, Comex Rom primea pentru cele șapte toalete echivalentul a 5.826 euro/lună, acum primește 9.064 de euro/lună – drept e că vor mai monta o budă, la Albina. În schimb, firma lui Ciocaș, expertă-n construcții, vânzare de napolitane și întreținere buzi, primea în 2017 cam tot atât ca și în 2018 – poate pentru că el n-a mai montat nicio budă-n plus.

 

Cam asta-i povestea pișului în Baia Mare. În fine, conform sloganului, trebuie să acordăm şi pişului (mă scuzaţi!) şansa sa. Iar în viaţă şansele se plătesc. Aşa că, să nu mire pe nimeni, plătim şi noi „gratuitatea”. Pentru că ni se spune că e un serviciu public oferit gratuit. Când faci, nu plăteşti. Dar cineva plăteşte, că nu-i serviciu de caritate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here