BAIA MARE – 29.000 de euro pentru documentațiile investițiilor de reabilitare a Pieței Revoluției și de creare a infrastructurii de agrement de pe malurile Săsarului

0
799
Piața Revoluției - Baia Mare

OBIECTIVE. Municipalitatea Băii Mari va plăti 29.000 de euro (135.000 de lei) firmei Re-Act Now Architecture din București (administrată de Mario George Kuibuș) pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice (la nivel de DALI – Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii) pentru două obiective de investiții: pietonizarea Pieței Revoluției (din Centrul Nou al orașului) și reabilitarea spațiilor verzi degradate și realizarea infrastructurii de agrement în zona malurilor râului Săsar).

 

Defalcat, prețul documentațiilor este de 19.000 de euro pentru obiectivul pietonizarea Pieței Revoluției și 10.000 de euro pentru infrastructura de agrement în zona malurilor Săsarului (în ambele cazuri, documentațiile trebuie finalizate până cel târziu în această săptămână, termenul maxim fiind de șase săptămâni de la semnarea contractului – respectiv 7 februarie).

 

Proiectul din 2012

Vă reamintim că firma este aceeași care în anul 2012 a câștigat concursul de proiecte de reabilitare a Pieței Revoluției, concurs organizat de municipalitate și despre care primarul Cătălin Cherecheș afirma că vrea să-l transforme în realitate în anul 2013. De atunci au trecut cinci ani. Proiectul firmei SC Re-Act Now Architecture din Bucureşti propunea o piaţă transformată “într-o sufragerie pentru fiecare băimărean”.

 

Respectivul proiect avea în componență o laiţă urbană („un loc de întâlnire, de şezătoare, care devine generatorul vibraţiilor sociale”), dar şi inserţii în dalele de granit, colorate în nuanţe ale aurului, argintului, cuprului şi plumbului, care ar sugera fosta caracteristică a oraşului: exploatarea minieră de metale neferoase.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here