DNA – Fostul şef APIA Ocna Şugatag, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

1
722
Curtea de Apel Cluj

CONDAMNARE. Anton Petrovan, fostul şef al centrului local Ocna Şugatag din cadrul APIA Maramureş, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea unor drepturi. Prin aceeaşi decizie penală, Curtea de Apel Cluj a hotărât şi condamnarea fiului acestuia, Marius Mihai Petrovan, la 2 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, cei doi au fost obligaţi de instanţa de judecată să plătească către APIA suma de 151.333,89 lei , la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere până la achitarea efectivă.

 

Anton Petrovan (foto: sighet247.ro)

Anton Petrovan a fost trimis în judecată, la 18 septembrie 2013, de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

 

Potrivit rechizitoriului, începând din 2008, Anton Petrovan, în calitate de şef al APIA Ocna Şugatag, a depus la instituţia pe care o conduce, pe numele fiului său, mai multe cereri de plată pentru obţinerea de subvenţii în care a consemnat date false (cu privire la suprafaţa de teren utilizată, la numărul de animale deţinute, semnătura solicitantului). Astfel, în urma acestor documente false, Petrovan ar fi obţinut mai multe sume de bani.

 

Prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Cluj, Anton Petrovan are interdicţia drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here