EXCLUSIV – O judecătorie din Maramureș, locul 5 la încărcătura de dosare/judecător în România, țara în care există… 260 de instanțe de judecată

3
7888

JUSTIȚIE. În România există 260 de instanțe de judecată: 188 de judecătorii, 50 de tribunale, 15 curți de apel, o Înaltă Curte de Casație și Justiție, însă în țară mai avem 5 tribunale militare și o curte militară de apel. Total: 260. Nu, să nu faceți comparația cu spitale sau școli, pentru că ați greși, c-avem mai multe (spitale avem 576 – din care publice sunt 368, restul sunt private -, iar școli avem 18.906… cel mai bine stăm, evident, la biserici: avem 25.806 din care 15.352 ortodoxe, deci să ne rugăm să fie bine, deși nu e).

 

Revenind la subiect: 260 de instanțe de judecată în țara în care nu trece o zi fără să se audă deja sloganul Justiție coruptă. Numai că în aceste 260 de instanțe de judecată, capii justiției spun că n-avem și suficienți oameni și că anul 2022 a fost un an în care justiția s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize de resurse umane din ultimii 20 de ani.

 

La nivelul judecătoriilor, media efectivă pe țară la încărcătura de dosare/judecător în anul 2022 a fost de… 1.159 de cauze (media efectivă se calculează în raport cu posturile efectiv ocupate). La Judecătoria Sighetu Marmației, media a fost de… 1.763 cauze/judecător. Judecătoria Sighetu Marmației, unde activează doar 3 judecători (din 6 câți prevede schema organizatorică), se situează pe locul 5 în ierarhia celor mai încărcate instanţe din țară ca volum de activitate raportat la numărul de judecători.

 

Judecătoria din Sighetu Marmației deservește al doilea municipiu al Maramureșului și alte 13 comune, compuse din 30 de sate și care totalizează circa 82.000 de cetățeni.

 

De asemenea, alte 3 judecătorii din Maramureș au depășit media națională de dosare/judecător: Vişeu de Sus (1.433 cauze/judecător), Târgu Lăpuş (1.401 cauze/judecător) și Baia-Mare (1.291 cauze/judecător). Practic, din cele 5 judecătorii din Maramureș, în 4 este depășită media (halucinantă) a dosarelor care îi revin fiecărui judecător pentru soluționare într-un an. La final, o subliniere: anual, un judecător (de judecătorie) soluționează/închide peste 1.000 de dosare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. 1. Multe procese sunt de tip: litigiu de muncă. Deschise chiar de personalul din justiție prin care cer măriri de salariu.
    2. TRAFICUL DE INFLUENȚĂ – este vizibil din cer
    3. Mărturia mincinoasă cu insulte se aprobă, adevărul se condamnă.

    • Foarte adevărat!
      Să adăugăm și promovarea și șansele pilelor ….restul nu pot nici măcar depune actele de înscriere pentru un examen pe post de grefier, judecător,etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here