EDIFICIU – Administrația din Tăuții Măgherăuș investește peste o jumătate de milion de lei în reabilitarea fostului sediu al Exploatării Miniere Nistru

0
549
Anton Ardelean, primarul orașului Tăuții Măgherăuș, anunță reabilitarea sediului Exploatării Miniere Nistru

INVESTIȚIE. Fostul sediu al Exploatării Miniere Nistru, transformat într-un Centru de Afaceri care nu a avut randamentul prognozat, va deveni Centru educațional printr-o investiție de peste 500.000 de lei. Finanțarea va fi suportată din bugetul local al orașului Tăuții Măgherăuș și se va concretiza prin realizarea unui edificiu al administrației publice locale al cărei principal scop va fi cazarea… musafirilor.

 

Ideea de centru educațional a fost introdusă în speranța că, în acest fel, se vor putea obține de la Ministerul Dezvoltării banii necesari investiției, însă cum această țintă a fost ratată, aleșii locali au aprobat disponibilizarea sumei necesare din bugetul localității, motivația fiind că în acest moment edificiul nu are o utilitate concretă și se deteriorează și că în acest fel se vor economisi banii alocați cazării musafirilor administrației publice locale.

 

Conform primarului Anton Ardelean, investiția este de 500.794 lei (sumă care include TVA) și va duce la crearea a aproape 60 de locuri de cazare (atât pentru elevii care vizitează dintr-un anumit motiv orașul, cât și pentru delegațiile localităților înfrățite cu Tăuții Măgherăuș), o cantină de dimensiuni reduse, o sală de conferințe și alte diferite compartimentări.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here