SE ÎNTÂMPLĂ ACUM – Vicepreședintele Lucian Morar și-a înregistrat demisia din Consiliul Județean, postul devine vacant, iar el își preia atribuțiile de primar al Ulmeniului

3
2261
Lucian Morar

CONCRETIZARE. Președintele PMP Maramureș, Lucian Morar, și-a înregistrat astăzi, 10 august 2017, demisia din Consiliul Județean (CJ) Maramureș, unde îndeplinea funcția de vicepreședinte. Astfel, forul administrativ are o funcție de conducere vacantă. Morar susține că aceasta va fi tranșată în aproximativ o lună-două și speră ca negocierile cu președintele PSD Maramureș și al CJ, Gabriel Zetea, să mențină această funcție în portofoliul PMP, așa cum prevede protocolul post-electoral dintre social-democrații din județ și cei de la Mișcarea Populară.

 

În cazul în care protocolul se va respecta, funcția pe care a deținut-o Morar va rămâne în familie, fiind preluată de vărul său, consilierul județean George Moldovan. De asemenea, pe locul vacantat prin demisia lui Morar urmează să fie desemnat un alt membru PMP, primul pe lista supleanților fiind Vasile Gherman din Baia Sprie.

 

Însă nici situația lui Gherman nu e clară, deși ar trebui să fie, Morar subliniind că o decizie va fi luată de Biroul Județean al partidului și că el va susține intrarea în CJ a unui membru din Maramureșul istoric (respectiv din Sighetu Marmației), această zonă neavând niciun reprezentant în forul administrativ al județului. Clar, însă, se vor da lupte pentru această poziție, pentru că și Gherman are susținătorii săi influenți, în persoanele senatorului Iustin Talpoș și a deputatului Adrian Todoran, fost președinte al filialei județene.

 

În privința lui Morar, acesta se va întoarce luni, 14 august, în Primăria Ulmeni, preluându-și funcția de primar pe care a câștigat-o la alegerile parțiale din 11 iunie 2017, exercițiu electoral cauzat tot de el, după ce, ales fiind în iunie 2016, a renunțat pentru a deveni consilier județean și, ulterior, vicepreședinte al CJ Maramureș. Morar este primar al orașului Ulmeni din anul 2008, el fiind câștigătorul ultimelor patru scrutinuri electorale pentru funcția din vârful administrației publice locale (în 2008, 2012 şi 2016, precum și la parțialele din 2017).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. S-a intors Lucian Titus Horatiu Pricop MORAR CHELINTANU! Alaltaieri a fost mort de beat in centrul Ulmeniului, unde-i place sa toarne pe gatul mereu ragusit! Se spune ca-l necajeste pentru vreo 130 mii euro cine-l necajeste si pe Liviu Dragnea! Ce ti-e si cu DNA ul asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here