ANTEMERGĂTORUL LUI MOȘ CRĂCIUN – Folkistul maramureșean Ștefan Hrușcă a împlinit 60 de ani

0
689
Ștefan Hrușcă împlinește astăzi 60 de ani

URARE. Folkistul maramureșean Ștefan Hrușcă a împlinit 6 decenii de viață. S-a născut la 8 decembrie 1957, în localitatea Ieud din județul Maramureș și a devenit pasionat de muzica folk în perioada în care studia vioara din postură de elev al Liceului Pedagogic din Sighetu Marmației. La început a studiat singur tainele chitarei, iar adevăratul boom artistic a început în urmă cu 36 de ani, în 1981, pe când era profesor la Școala nr. 1 din Borșa, odată cu debutul în Cenaclul Flacăra.

 

În perioada 1981-1984 (perioadă în care a obținut Marele Premiu al Muzicii Folk, Premiul pentru Creație, Premiul pentru întreaga activitate), a susținut cu Cenaclul Flacăra peste 1.000 de spectacole în toată țara. În toamna anului 1984 a apărut primul său LP, „Rugă pentru părinți”, iar între anii 1985 și 1989 a concertat alături de Vasile Șeicaru și Victor Socaciu.

 

În 1986 a apărut albumul „Urare pentru îndrăgostiți”, iar în 1990 a lansat primul album de „Colinde” – Casa de discuri Electrecord i-a acordat în 1991 premiul Discul de Aur pentru cele mai multe albume vândute („Colinde I”). La sfârșitul anului 1991, s-a stabilit în Toronto (Canada). În 2004, Președinția României i-a conferit lui Ștefan Hrușcă Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

 

La mulți ani, Ștefan Hrușcă!

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here