ABUZ ÎN SERVICIU – Fostul director și fosta contabil-șef a Muzeului de Etnografie din Baia Mare, trimiși în judecată de DNA

0
456

JUSTIȚIE. Speța abuzului în serviciu de la Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare a fost finalizată, după un an de la începerea cercetărilor, cu trimiterea în judecată a fostului director Gheorghe Robescu și a contabilei-șef Doina Petrică pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

 

Conform DNA, în perioada 2014-2015, în contextul efectuării unor reabilitări la obiective din cadrul Muzeului de Etnografie din Baia Mare, Robescu, în calitate de director al instituției și ordonator de credite, a dispus, cu încălcarea prevederilor legale, realizarea de lucrări la Casa Poartă, în lipsa unui proiect tehnic, a autorizației de construire, a unei prevederi bugetare și a unei finanțări pentru realizarea construcției, precum și achitarea sumei de 68.108 lei către o firmă care prestase lucrările respective, deși o parte din respectivele cheltuieli erau nejustificate.

 

Plata efectivă a lucrărilor a fost efectuată de Doina Petrică în lipsa documentelor care trebuia să certifice exactitatea sumelor de plată, recepția bunurilor și executarea serviciilor. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unor imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Maramureș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ