DECIZIE – Nou prim-procuror adjunct la Parchetul județean din Maramureș, după ce Bogdan Gabor a fost delegat la Parchetul din Bistrița-Năsăud

1
7965
Procurorii Adela Mociran și Bogdan Gabor

CONDUCERE – MAGISTRAȚI. Procurorul Adela Dorina Mociran va fi noul prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș (condus, prin delegare, de Dana Mirela Borcuti), înlocuindu-l pe deja detașatul Bogdan Gabor (care a fost delegat din 1 noiembrie 2022 în funcția de procuror șef Secție judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud).

 

Mociran, care va ocupa noua funcție prin delegare, a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare și procuror şef Secţie Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Procurorul Bogdan Gabor, care a fost delegat adjunct al șefului Parchetului județean și care a fost unicul înscris la concursul pentru postul vacant de prim-procuror (ocupat acum prin delegare/interimat de Dana Mirela Borcuti), s-a retras din concurs în timpul desfășurării acestuia (înaintea ultimei probe), acceptând funcția de procuror șef Secție judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

 

Surse din sistem au precizat pentru 2mnews că decizia procurorului Gabor s-ar baza exclusiv pe veniturile obținute (semnificativ mai mari într-o funcție exercitată în alt oraș decât cel de domiciliu), în vederea pensionării. În consecință, postul de șef al Parchetului județean va rămâne în continuare vacant (acum ocupat prin delegare de procurorul Borcuti), iar fostul candidat, procurorul Gabor, își va înainta curând cererea de pensionare (cuantumul pensiei urmând să fie calculat la 80% din veniturile brute realizate în ultima lună, lună în care pe lângă salariu va încasa și sporurile și diurnele semnificative prevăzute de lege pentru magistrații care sunt delegați să își desfășoare activitatea în alt oraș decât cel de domiciliu).

 

Postul de adjunct al Parchetului județean a fost câștigat, în urma concursului, de Florin Deac (autosuspendat din funcție în 2016, în urma alegerii sale ca membru CSM). Acestuia i se încheie mandatul din CSM în ianuarie 2023 și deja și-a depus cererea de pensionare, implicit nu mai revine în funcție. Bogdan Gabor, care l-a substituit din 2016 pe Florin Deac în această funcție, a renunțat la ea, acceptând delegarea la Bistrița, din motivul deja anunțat (pentru un venit mai consistent în vederea pensionării pe care o va solicita curând).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here