APRECIERE – Doi maramureșeni, aleși în conducerea Consiliului Episcopilor din România

0
792
Episcopul Vasile Bizău și cardinalul Lucian Mureșan

CATOLICISM. Cardinalul Lucian Mureșan și episcopul de Maramureș Vasile Bizău au fost aleși în Consiliul Permanent al Episcopilor din România, entitate care va fi condusă de arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu. Cardinalul Mureșan și episcopul Bizău sunt vicepreședinții Consiliului Permanent, împreună cu episcopul de Oradea, László Böcskei.

 

Alegerile au avut loc la Conferinţa Episcopilor din România, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni (Snagov), eveniment încheiat astăzi, 12 aprilie 2019.

 

Cardinalul Lucian Mureșan (87 de ani) s-a născut în comuna Firiza, azi cartierul Ferneziu din Baia Mare. În 3 martie 1990, papa Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop al Episcopiei de Maramureș, iar în 18 februarie 2012, papa Benedict al XVI-lea l-a ridicat în demnitatea de cardinal, membru al Congregației pentru Bisericile Orientale.

 

Episcopul Vasile Bizău (49 de ani) s-a născut în Dragomirești și, în octombrie 2007, a fost confirmat de papa Benedict al XVI-lea ca episcop ales al Curiei Arhiepiscopale Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice (BRU). A fost hirotonit episcop în 16 decembrie 2007, în Catedrala din Blaj. În iunie 2011, a fost ales de sinodul BRU în funcția de întâistătător al Episcopiei de Maramureș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here