0 = 0 – Gabriel Zetea, un tânăr care a devenit comunist după ce comunismul a fost declarat „decedat”, înfierează „dujmanul de clasă”

1
1372
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș

EDITORIAL. Într-o țară condusă de idioți iresponsabili, care, în locul cu cel mai rapid internet, obligă aproape un milion de români să se prezinte la ghișeele comunistoide ale direcțiilor de finanțe (ăsta-i doar un exemplu-argument de sorginte kafkiană), trăiește, foarte bine, îndestulat din bani publici, și un tânăr reprezentant al principalei forțe politice, care-și cere dreptul de a se metamorfoza din substantiv în subiect. Numele lui e Valer „Îngerul” Gabriel Zetea.

 

Președinte și al PSD-ului județean și al forului administrativ al Maramureșului, tânărul neras, cu mimică aparent preocupată de soarta județului aflat la coada țării, Zetea, are apucături neforțate de comunist sadea. Dacă limbile-n dosul controversatului său șef politic, Liviu Dragnea, pot fi înțelese printr-un exces ridicol de servilism al slugii din teritoriu, sunt extrem de greu de explicat derapajele sale neforțate. Numeroase și gratuite.

 

Selfie cu G. Zetea, turist la Casa Poporului Comunist

Tânărul Zetea, care a dus la un nivel inimaginabil odele la adresa sa plătite din bani publici și stivuite pe portalul oficial al instituției la fel de publică pe care o manageriază, și-a mai dat o dată proba deplorabilelor sale competențe în diplomație, răspunzând – în ultima vreme, din ce în ce mai des -, arogant și mincinos, cu expresii de sorginte comunistă, la prezentarea acuzatorie a unor fapte care se repercutează negativ asupra județului, doar pentru că „reclamațiile” erau făcute de competitori politici.

 

Cazul USR

 

„Uniunea Salvați România (USR) Maramureș lansează critici nefondate la adresa Consiliului Județean Maramureș”, ăsta e titlul stalinist al scrierii prin care, pe site-ul oficial al instituției județene!, Zetea le izbește o ușă-n gură useriștilor, numindu-i, ca și comuniștii lui Gheorghiu-Dej odinioară, „delatori” și „dezinformatori”, doar pentru că băieții ăștia care se străduie și ei, cum pot și cum știu, să facă niște opoziție partidului-stat și să-l mai bareze din ofensiva deciziilor care se repercutează negativ asupra oamenilor care nu-s politicieni, încercând să fie, totuși, trăitori în țara asta distrusă de incompetenți.

 

Ce mare chestie s-a-ntâmplat de-a sărit opărit Găbiță din satul Viile Apei? Păi, ăștia de la USR au zis că nu e bine să cadă tavane în capul bătrânilor din azilele sociale aflate în portofoliul instituției conduse acum de micul comunist nebărbierit. Și nici să moară oamenii ăia nu-i bine. Și dacă ei au zis asta, “Îngerul” Gabriel Zetea a micționat-o pe aia cu „nu-s eu vinovat” – că proiectul clădirii care a omorât un bătrân asistat social într-un așezământ al „Consiliului lui Gabi de la pesedeu” a fost făcut pe vremea lui Zamfir Ciceu (când „Gabi de la pesedeu” era portarul instituției, nu vicepreședintele care se plimba pe bani publici în Marea Britanie să vadă un meci de fotbal „pe viu”, așa cum sunt convins că fac, atunci când se plictisesc, toți românii obidiți).

 

Cazul PNL

 

Bine, hai c-am înțeles cu toții: delatorii ăștia de la usereu îs plătiți de Soros să distrugă țara și pe Zetea de la pesedeu. De dată recentă, însă, tânărul născut speranță și transformat în comunist după moartea comunismului s-a ofuscat pe liberali. Ăștia ce-au mai făcut? Aaa, au zis că nu e posibil ca instituția lu’ Gabi să sifoneze, prin Drumuri și Poduri, bani mulți din bugetul Maramureșului și să plombeze gropile din asfalt cu… pământ. Nu știu ce să zic, și eu cred că nu-i bine…

 

Dar Îngerul a strigat din nou. A zis că miza lui nu sunt plombările (deci pot ăia să sifoneze cum vor, astupând gropile din asfalt cu pământ), ci reabilitarea infrastructurii. Că restul n-au făcut nimic și că el vrea să facă și că a făcut, uite!, proiecte și a obținut finanțări și „lucrurile se mișcă în bine”, dar „unii vor doar sa provoace scandal pentru a acoperi cu vorbărie treaba bună!”. Cred că aici a vrut să scrie traba mare, pentru că să acoperi cu pământ gropile din asfalt nu-i o treabă bună, ci, eventual, mare.

 

În consecință, i-a tras o ușă-n gură liderului grupului critic, lui Marinel Kovacs, fost președinte PNL al Consiliului Județean Maramures, ba chiar și concitadinului său Rudolf Stauder pe care l-a făcut troacă de porci, publicând pe pagina sa de facebook (băi, Mark ăsta dă tuturor tâmpiților dreptul să se exprime liber, așa, fără un certificat medical constator al integrității mintale…) o poză din tinerețea actualului consilier județean („cel mai slab din istoria noastră de 25 de ani”), vinovat că-i liberal și nu pesedist de-al lui, în maieu, cu niște prieteni dintr-o trupă rock.

 

Inflamat băiatu’, nu? Uitasem, liberalii i-au adus niște găletușe (d-alea cu caare se joacă copii-n nisip), ca o ironie la strategia de asfaltare a firmei din subordinea lui Gabi. La reacția crizată a lui Gabi din satul Viile Apei, liberalii au ieșit din sală. Dar Gabi a perseverat (unde, pe facebook, normal, locul dejecțiilor cu lături ale celor nevorbiți) și a scris, așa, agramat și semianalfabet cum e el (putem face publice dovezile afirmației, dar nu fac subiectul scrierii de față, spate și profil) – am păstrat grafia originală:

 

„PS. 1.O ultima marturisire (n.mea, nu e ultima, veți vedea)…Am gresit pana la urma poate tot eu. Ca m-am lasat provocat de unii care doar asta urmaresc. Oameni fara realizari in spate si care incearca cu toate puterile sa-i impiedice si pe cei care vor sa faca ceva!

  1. si o promisiune (n.mea, v-am avertizat că nu e ultima) : oricat va incerca PNL sa saboteze proiectele demarate in ultimii 2 ani nu va avea succes pentru ca nu pot ei sa distruga cat pot eu sa muncesc! … pentru Maramures!”.

 

Reacții

 

Am observat – recunosc, cu nedisimulată plăcere – că maramureșenii nu-s tâmpiți în grup și că au și reacții, o citez doar pe a lui Daniel Bilan, că merită: “Domnule Zetea, sa va fie rusine pentru modul in care ati abordati subiectul privind „calitatea” reparatiei DJ187. Cand incercati sa ne bagati pe gat varianta pixelului albastru (in versiunea asfaltarii), sa va ganditi ca nu toti locuitorii din zona sunt retardati. Greselile se asuma si se indreapta in masura competentelor. A nu se retine ca sunt vreun fan PNL”. Pixelul albastru în versiunea Asfaltarea. Cred că l-a ejectat și pe ăsta din lista de prieteni, că prieteni sunt cei care te pupă-n dos, necondiționat, în versiunea Îngerului.

 

Și Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș, a avut ceva de zis despre reacția isterică a ditamai președintele administrativ al județului (chiar, cu ce-am greșit noi, maramureșenii, să ne pricopsim mereu cu niște nulități care încearcă să ne convingă că fac ceva în contextul în care vedem că nu fac  nimic edificator pentru județ?). „Ultima ședință a Consiliului Județean arată modul intolerant în care acționează conducerea acestei instituții, în frunte cu președintele Gabriel Zetea. Colegii mei, consilierii județeni liberali, au atras atenția asupra modului deficitar în care se face reparația drumurilor județene, iar președintele CJ a declanșat un potop de atacuri la persoană.

 

Sunt imagini clare, însoțite de declarații, care arată că reparația drumurilor județene se face cu pământ și nu cu piatră spartă, așa cum este procedura corectă. Este inacceptabil modul în care se comportă președintele Consiliului Județean care, în loc să ia măsuri ca aceste situații să nu se mai întâmple, a preferat să treacă la atacuri la persoană și să arunce, desigur, vina pe toate conducerile anterioare.

 

Îi atrag atenția domnului Zetea că ședințele CJ nu sunt ședințele de partid ale PSD, unde nimeni nu îndrăznește să-l contrazică. Consilierii județeni PNL sunt mandatați de cetățeni să le reprezinte interesele și vor continua să atragă atenția asupra neregulilor care se întâmplă, fie că domnul Zetea este de acord sau nu cu acest lucru. În loc să-i certe pe cei cei care îndrăznesc să critice ceea ce se întâmpă în timpul mandatului său, președintele CJ ar trebui să meargă mai des în teren, să vadă ce se întâmplă concret și va vedea că nemulțumirile oamenilor sunt majore și îndreptățite”. Asta a zis-o Bogdan (și p-asta l-am criticat cât a-ncăput când a fost cazul, dar de data asta a avut o reacție extrem de apropiată de normalitate).

 

Concluzie

 

Nu toate criticile-s făcute de țoape. Uneori, există oameni care-ți spun când greșești. Ți-o spun pentru a corecta greșelile. Când mai mulți îți spun că ’ști beat, nu te duce la crâșmă, ci acasă. Și nu să te uiți la „Game of thrones”, ci să te culci. Într-o lume imperfectă, ne-am săturat de oameni care se pretind perfecți.

 

Zeci de copii ai românilor din regiunea ucraineană Transcarpatia, din Apşa de Jos, mențin tradiţiile strămoșești cumpărându-și cu mari sacrificii costume populare din Maramureș. Și directorul școlii românești șoptește, nedrept rușinat, că „hainele costă bani, o cămaşă de la Maramureş, cu toată forma, cusută, costă undeva la 100 de dolari. Părinţii fac tot… Și cea mai mare problemă este că nici copiii şi nici părinţii nu văd lumina după şcoală, ce să facă.”

 

În loc de paranghelii pseudo-culturale plătite scump din bugetul județului, poate vă aplecați asupra acestui fapt. Astea-s probleme importante, nu să răspunzi pe facebook competitorilor politici și să arăți cât ești de prost, de agramat și de incult. Faceți fapte, nu ne mai spuneți vorbe sterile că ne-am săturat deja de voi!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Dupa un an de munca intr-o tara occidentala, va pot spune ca am luat trista decizie de pribegie, dupa ultimele alegeri, atunci cand am vazut ca a biruit mediocritatea agresiva si coalitia conjuncturala a lichelelor. Trei golanasi, dupa chipul si asemanarea lui Goe sufletel de la municipiu(modelul lor de succes), au confiscat institutiile judetului, in beneficiul personal. Maramuresul s-a acoperit de ridicol, se sufoca in incompetenta si aroganta, in structuri administrative corupte, devenind prada unei gasti de interese ale carei atribute sunt îngâmfarea, lacomia huplava, tupeul, versatilitatea. E vremea sa constientizam ca Dragnea a facut pui si cuibul lor trebuie starpit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here