VOLEI – Știința Explorări, victorie clară în deplasarea de la Piatra Neamț

0
94

CADOU PENTRU DOMN’ PROFESOR. Băieții de la Explorări Baia Mare au învins ieri clar, cu 3-0 (-19, -23, -18), pe cei de la VCM LPS Piatra Neamț, într-o partidă disputată în deplasare și contând pentru prima etapă a returului miniturneului de final de sezon, locurile 7-12, din cadrul Diviziei A1 la volei masculin.

 

Marius Botea

Cum ieri, 5 aprilie, data desfășurării partidei, a coincis cu aniversarea zilei de naștere a antrenorului Marius Botea, care a împlinit frumoasa vârstă de 47 de ani (La Mulți Ani îi spunem și noi pe această cale), putem spune că acesta a primit odată cu victoria și un frumos cadou din partea elevilor săi (care – vorba acelui banc – n-au mai fost astfel nevoiți să-i cumpere proverbiala cravată 🙂 ).

 

Meciul de la Piatra Neamț a fost arbitrat de cuplul ieșean Ioan Bîrsan – Cornel Gorban, observator federal fiind domnul Jean Bratu din Brăila. Partida nu le-a ridicat probleme deosebite băieților noștri, adversarii lor aflându-se pe ultimul loc în clasament, cu numai 5 puncte – practic retrogradați în divizia secundă. Odată cu victoria de 3 puncte, băimărenii și-au sporit zestrea la 43, cu care conduc confortabil în acest miniturneu pentru locurile 7-12 (nu credem că mai au cum să piardă poziția a șaptea în clasamentul general al acestei ediții de campionat).

 

Explorări: Râpeanu 5p, Cherbeleață 19p, Coasă 6p, Kovacs 9p, Nagy 7p, Didorciuc 4p, Olar (libero). Au mai jucat: Sushko 1p, Kaszap 1p și Lupu. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

 

Celelalte rezultate din cadrul turneului play-out:

 

Universitatea Cluj – Banatul Caransebeș 1-3

Unirea Dej – Știința Bacău 1-3

 

Clasament cu 4 etape înainte de final: 7. Știința Explorări 43p, 8. Banatul Caransebeș 39p, 9. Știința Bacău 34p, 10. Unirea Dej 22p, 11. Universitatea Cluj 22p, 12. VCM LPS Piatra Neamț 5p.

 

În etapa viitoare, pe 8 aprilie, CS Știința Explorări Baia Mare va înfrunta în deplasare pe AS Volei Club Caransebeș, echipa de pe locul 2 (o victorie la orice scor sau cel puțin un punct obținut în acea confruntare ar rezolva în proporție de 90% problema ocupantei primului loc în play-out).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ