VOLEI – În turneul de la Galați, Explorări Baia Mare a învins CSU Timișoara și a pierdut cu campioana Arcada Galați: se pregătește de meciul cu Craiova

0
217

DIVIZIA NȚIONALĂ. După ce vineri, 26 martie, CS Știința Explorări Baia Mare a câștigat cu 3-1 (25-18, 22-25, 25-22, 25-19) meciul de mare luptă cu CSU UV Timișoara, având în Marius Valentin Cheagă un jucător decisiv (a realizat 26 de puncte!), dar și cu Butnaru (13 puncte) și Aldea (10 puncte) în formă de zile mari, sâmbătă seară băimărenii au pierdut cu 3-0 (26-24, 25-19, 25-9) meciul cu campioana en titre, CSM Arcada Galaţi, care a beneficiat de o prestație excelentă a trăgătorului secund de origine croată Filip Šestan, autor a 15 puncte.

 

Primul, cel mai disputat, a arătat o echipă băimăreană care a execlat în apărare, cu blocaje reușite și chiar cu salavarea unei mingi de set. Până la urmă, în prelungiri, Explorări a cedat setul de debut cu 24-26, punctul final fiind realizat de Olteanu (un as, procedeu care i-a reușit în alte două rânduri).

 

Setul al doilea a fost jucat de Explorări de la egal la egal cu campioana națională, gălățenii desprinzându-se pe tabela de marcaj doar după ce au fost egalați la 16 și după introducerea pe teren a centrului Eugene Fabian Stuart, jucătorul din Bahamas închizând setul după patru servicii reușite.

 

În fine, ultimul set a consemnat un forcing al gălățenilor, Šestan fiind la originea primelor 13 serve din care a reușit 3 ași (gălățenii au reușit 12 ași în această partidă!) și a dus Arcada la un neverosimil (după modul în care s-au jucat primele două seturi) 12-1. La acest scor, antrenorul Sergiu Stancu și-a menajat titularii, i-a introdus în teren pe tinerii Rață și Darlaczi, și meciul a curs spre victoria în fața unei echipe băimărene deja resemnate (19-4, 22-8, 25-9).

 

Statistica tehnică arată că Arcada s-a impus la toți parametri importanți: 29-23 la atacuri reușite, 12-3 la puncte direct din serviciu (ași), 14-8 la puncte reușite din blocaj și 21-18 la puncte reușite pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări Baia Mare au punctat: Andrei dan Butnaru (14 puncte), Marius Valentin Cheaga (10 puncte), Veniamin Aldea (4 puncte), Mihnea Talpă (3 puncte), Sorin Dragomir (2 puncte) și căpitanul echipei băimărene Dragoș Răileanu (1 punct). De la gălățeni s-au remarcat croatul Filip Šestan (15 puncte), veteranul olandez Niels Klapwijk – căpitanul echipei campioane (9 puncte), Mihai Răzvan Olteanu (8 puncte) și rusul Alexey Dmitrovich Nalobin (6 puncte).

 

Băimărenii se află pe locul 8 (din 11), cu 18 puncte, iar după cele două meciuri din turneul de la Galați, Marius Cheagă a urcat pe locul 2 în clasamentul național al celor mai multe puncte realizate: are deja 258 de puncte, fiind devansat doar de veteranul Laurențiu Lică, 40 de ani – 321 de puncte!, cel cu care se întâlnește duminică, 28 martie, în meci direct (băimărenii joacă astăzi împotriva echipei SCMU Craiova, echipă care vineri a smuls un set campioanei Arcada și care se află pe locul 4, cu 41 de3 puncte).

 

* Foto: @ CSM Arcada Galați

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here