CRONICĂ DE MECI – Fotbal Comuna Recea se întoarce neînvinsă de la Timișoara: află cu cine joacă maramureșenii pentru menținerea în Liga a II-a

0
770

LIGA A II-A. În etapa 21 a Ligii a II-a la fotbal, ultima a sezonului regular, reprezentanta Maramureșului, Fotbal Comuna Recea (locul 13, cu 22 de puncte înaintea etapei), a jucat duminică, 28 martie, la Timișoara, pe Stadionul “Dan Păltinişanu”, cu Ripensia (locul 15, cu 21 de puncte înaintea etapei). Deși ambele echipe erau sigure că vor evolua în faza a II-a a ediției 2020-2021 în una dintre cele două grupe de play-out, punctele puse în joc erau importante, pentru că fiecare echipă intră în acea fază a competiției cu punctele acumulate în prima fază.

 

Antrenorul maramureșenilor, Florin Fabian, a început meciul arbitrat la centru de Vladimir Andrei Nagy (din Măhăceni – jud. Alba), cu următorul 11: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Micaș (cpt.), Akhmatov – Mărieș, Fica, Văsălie – Coman. Prima repriză, una clasică de Liga a III-a, cu o singură mare ocazie de gol, și aceea venită în minutele de prelungiri, când Ene a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, iar Sokovic, a reluat pe lângă, din 10 metri. În concluzie, nimic la nimic și nimeni nu s-a supărat intrând la vestiare cu scorul 0-0.

 

Repriza a doua a fost ceva mai animată, maramureșenii având cele mai multe ocazii de a marca, prin Micaș (min. 48, bombă din careu, dar șutul nu a nimerit și poarta), Văsălie (min. 59, șut peste poartă din 13 metri), Mărieș (min. 63, șut curajos de la 20 de metri, puțin pe lângă) și Brata (min. 68 șut din careu respins de portarul Ștefan Dobre). Însă primele ocazii cu adevărat periculoase au aparținut Ripensiei, în min. 73 Vlad Tudorache (introdus la pauză) șutează din interiorul careului în portarul Răilean, care a avut o prestație bună.

 

Grupa A play-out

 

Cu punctul câștigat la Timișoara, Fotbal Comuna Recea a încheiat sezonul regular pe locul 14, cu 23 de puncte, și va juca în Grupa A play-out. Fiecare echipă intră în competiție cu punctajul acumulat în sezonul regular și joacă un sigur meci cu celelalte 6 echipe din grupă. Meciurile sunt programate în perioada 3 aprilie – 8 mai.

 

Din Grupa A play-out fac parte echipele:

  1. ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (32 puncte);
  2. FC Metaloglobus Bucureşti (30 puncte);
  3. AS FC Universitatea Cluj (29 puncte);
  4. ACS Fotbal Comuna Recea (23 puncte);
  5. AFC Ripensia Timișoara (22 puncte);
  6. CSM Slatina (15 puncte);
  7. CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (13 puncte).

 

La finalul celor 6 meciuri, din fiecare grupă de play-out retrogradează direct ultimele două clasate: locurile 6 și 7. De asemenea, echipele de pe locul 5 din cele două grupe joacă un meci de baraj (tur-retur) pentru menținerea în Liga a II-a, pierzătoarea urmând să retrogradeze în Liga a III-a (meciurile de baraj sunt programate în 15 mai și 22 mai).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here