VICTORIE PREVIZIBILĂ – Minaur Baia Mare a învins divizionara secundă din orășelul Sânnicolau Mare și s-a calificat în sferturile Cupei României

0
356

HANDBAL MASCULIN – CUPA ROMÂNIEI. Duminică, 2 aprilie 2023, în Sala Sporturilor Ioan Morar din Sânnicolau Mare, în meci contând pentru optimile Cupei României la handbal masculin, ACS Unirea Sânnicolau Mare a pierdut, cu 30-37 (17-18), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul, a opus o echipă clasată pe locul 3 în Seria C a Ligii a II-a (Unirea) și vicecampioana en titre (Minaur), echipa băimăreană pornind cu prima șansă.

 

La mai puțin de 48 de ore de la meciul din campionat, Minaur s-a deplasat în cel mai vestic oraș al României, Sânnicolau Mare (oraș de graniță, situat la 6 km de frontiera cu Ungaria și la 24 km de frontiera cu Serbia). Sărbătoare mare în micul orășel timișean (de dimensiuni mai reduse decât Baia Sprie), localnicii având privilegiul de a vedea “pe viu” o confruntare cu vicecampioana națională (meciul a fost transmis în direct la televiziunea locală).

 

Unirea s-a calificat în această fază a competiției furnizând o supriză în 16-imi, când au trecut pe teren propriu, cu 36-32 (18-17), de CSM Reșița, echipă care domină Seria C a ligii secunde, din care fac parte și cei din Sânnicolau Mare (clasați pe locul 3 în serie, cu 7 victorii și 5 înfrângeri). Minaur (ca și celelalte echipe din Liga I) s-a calificat direct în optimile competiției.

 

Gazdele s-au străduit să dea o replică bună mult mai titratei adversare, reușind chiar să mențină rezultatul egal până în min. 10 (7-7), după care Minaur, cu Bera și Vujovic în postură de principali marcatori, a început să se distanțeze ușor și să păstreze un ecart de două goluri. Gazdele, insistente, reușesc o partidă peste condiția valorică a lotului pe care îl au în această ediție – Stan reușind 5 goluri în prima repriză, iar Vișan și Roosz-Suba câte 4 – și chiar au egalat din nou în min. 27 (16-16), egalitate menținută până la în ultima secundă a reprizei, care s-a încheiat cu golul lui Bera și scorul 17-18.

 

Un festival de goluri în prima repriză, în care apărările au fost total disfuncționale/neglijente, însă cu toate acestea portarul lui Minaur, Buzogany a reușit să cumuleze 7 parade salvatoare (procentaj 29,17%). Jucătorul reprizei: Bera. Repriza secundă a început cu un gol egalizator al lui Stan (interul dreapta al gazdelor, jucător de braț stâng, are 33 de ani și circa 120 kg, dar trage mult, tare și pe colț, fără săritură – ce detentă poți să ceri la acea greutate? -, iar când nimerește poarta lui Buzogany e gol).

 

După 5 minute, Minaur a călcat (puțin) pedala de accelerație, reușind 3 goluri consecutive (Dobra – 2 și Da Silva Mollino) distanțându-se la 19-22, diferență majorată în min. 44 la 4 goluri (21-25, gol Fotache), iar apoi la 5 goluri (min.  45, 21-26, gol Buguleț). În cea de-a doua jumătate a reprizei s-a intrat cu scorul: 22-27.

 

În min. 48, Minaur avea 8 goluri avantaj și se opresc, doar sunt oaspeți și oamenii ăia i-au primit bine. Și e un meci amical, bine, contând pentru Cupa României, dar între două echipe care joacă sporturi diferite, una dintre ele, handbal. Meciul se încheie cu 30-37, toată lumea e mulțumită, mai ales spectatorii, care au văzut un puhoi de goluri și câteva scheme din antrenamentul cu public.

 

Pentru Minaur au înscris: Bera și Mănescu (câte 6 goluri), Vujovic (5 goluri), Sabou (4 goluri), Dobra și Buguleț  (câte 3 goluri), Ratkovic și Foteche (câte 2 goluri), Pop (1 gol). Portarii: Buzogany (7 parade salvatoare), Sîncu (introdus în repriza a doua – 6 parade salvatoare). De la gazde s-au remarcat veteranul Stan (13 goluri), Suba Roosz (8 goluri) și portarul Hegeduș (6 parade salvatoare).

 

Băimărenii s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Următorul meci al Minaurului este programat în campionat  (etapa a 24), în 9 aprilie de la ora 17.30, pe teren propriu, cu CSM Focșani 2007 (locul 5, echipă care în ultima etapă a încheiat la egalitate, surprinzător, pe teren propriu, CSM Oradea, care era ultima clasată).

 

Andrei TUDORAN

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here