CRONICĂ DE MECI – Fotbal Comuna Recea, un nou egal acasă după ce a condus Poli Timișoara

0
410

FOTBAL – LIGA A II-A. Pe terenul din Recea (mă feresc să-l numesc “de fotbal”, pentru că a arătat ca un soi de ogor pregătit pentru campania agricolă de toamnă) s-a jucat, totuși, fotbal. Mă rog, cât s-a putut, prin noroi și apă. Partea pozitivă a meciului a fost că reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea, nu a pierdut cu una dintre candidatele la promovare, ASU Poli Timișoara (locul 3), de altfel maramureșenii au dovedit că sunt greu de bătut de echipele care aspiră la promovarea în Liga Națională (mai greu cu celelalte, Recea fiind clasată la subsolul clasamentului).

 

Antrenorul Nae Constantin a început partida, arbitrată la centru de Dan Florin Dreve din Cluj-Napoca, cu următorul 11: Bota (cpt.) – Potcoavă, Bakmaz, Oiță, Ispas – Văsălie, Akhmatov, Micaș, Rus – Luboya – M. Coman.

 

Maramureșenii au început excelent partida, deschizând scorul în minutul 5, prin Alin Văsălie, din unghi, după recuperarea unei degajări greșite a lui Scutaru. Bănățenii egalează la fel de repede, prin autogolul lui Gabriel Oiță (min. 8), dar repriza avea să fie controlată pe tabela de marcaj tot de Recea. Ante Bakmaz,în minutul 26, cu capul, în urma unui corner, Romario Rus, în minutul 38, duc scorul la 3-1, iar până la pauză doar perseverența lui Alexandru Munteanu, cumulată cu oportunitatea speculată de Plazonja, care din careul mic împinge în poartă mingea scăpată de Bota, fac ca maramureșenii să nu intre la vestiare cu două goluri avantaj.

 

Oricum, însă, 3-2 la pauză pentru Recea, speranțe pentru nou-promovata în Liga a II-a. Speranțe curmate în mintul 59 de Alin Ignea, care înscrie în urma unei centrări, și de terenul care a devenit impracticabil. Nu a mai putut juca fotbal niciuna dintre echipe, ultima jumătate de oră semănând cu un soi de țurcă amestecată cu cros pe teren accidentat.

 

Era și nedrept să marcheze vreuna dintre echipe, în contextul în care principala grijă a jucătorilor a fost să-și mențină echilibrul. S-a terminat meciul, cu 3 concluzii: Recea joacă foarte bine cu echipele mai mari și a mai câștigat un punct deși are cel mai prost teren din toată Liga a II-a (o rușine pentru gestionarul/administratorul acestuia).

 

În urma acestui punct câștigat, Recea urcă o poziție în clasament, fiind pe locul 17 (din 21), tot pe poziție de play-out, însă în contextul în care CSM Reșița nu a jucat, meciul acesteia de acasă, cu Concordia Chiajna, fiind reprogramat pe motiv de infectări cu COVID-19. În etapa următoare, a 11-a, în 7 noiembrie, Recea joacă în deplasare, la Gloria Buzău, o echipă care în această etapă a învins în deplasare, cu 2-0, CSM Slatina.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here