VICTORIE MARE – Campioana Știința Baia Mare a-nviat! Băimărenii au spulberat liderul Ligii I, Steaua, chiar la București, după ce au dominat categoric repriza secundă

0
844

LIGA I RUGBY. Vineri, 12 mai 2023, pe Stadionul Central Ghencea din București, în meci contând pentru etapa a 7-a din faza 1 Grupa 1 a Ligii I la rugby, Steaua București a pierdut, cu 28-52 (14-14), partida cu Știința Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Vlad Iordăchescu din București, a opus echipele situate înaintea etapei pe locurile 1 (Steaua) și 4 (Știința).

 

Deși Știința Baia Mare, echipă care domină campionatul românesc de rugby câștigând ultimele 4 ediții consecutive, este campioana en-titre, faptul că întâlnea liderul clasamentului, Steaua, chiar în fieful acestuia, Ghencea, că băimărenii au avut un început foarte slab de campionat (cel mai slab din ultimii 5 ani, cu primele 3 meciuri pierdute) și că în meciul din tur, steliștii s-au impus chiar la Baia Mare (cu 14-20), a făcut ca gazdele să pornească din postura de favorit.

 

Antrenorul Eugen Apjok (Știința Baia Mare) a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, Jason Tomane, Mahlo Kefentse, Mihai Mureșan, Vlăduț Bocăneț, Mihai Dico, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Mate Dardzulidze, Ștefan Iancu, Florian Roșu, Nicolaas Immelman (cpt.), Beka Bitsadze. Diferență mare de greutate a celor două grămezi, în favoarea gazdelor: 884 kg (Steaua) vs. 852 kg (Știința).

 

După o primă repriză echilibrată, încheiată nedecis (14-14), cu băimărenii egalând la ultima fază (min. 40), prin eseul la colț marcat de Mihai Lămboiu, repriza finală a arătat de ce Știința e campioană de 5 ani consecutivi. A reușit nu doar să învingă, ci și să câștige cu bonus ofensiv (1 punct suplimentar), dominând categoric partida, după ce le-a marcat liderilor 6 eseuri (raportul final al eseurilor a fost 4-6) și 52 de puncte, la căpătul unui meci-spectacol, cu 10 eseuri, o foarte bună propagandă făcută rugby-ului românesc din care a ieșit învingătoare echipa din Baia Mare: 28-52.

 

Steaua București – Știința Baia Mare: 28-52 (14-14), au marcat:

Jone Marawa (eseu), Davit Abashidze (eseu), Hinckley Vaovasa (eseu), Tangimana Fonovai (eseu), Vlăduț Popa (4 transformări) / Mihai Lămboiu (eseu), James Scott (eseu), Mate Dardzulidedze (eseu), Robert Irimescu (eseu), Paul Popoaia (1 eseu, 1 lovitură de pedeapsă, 4 transformări), eseu penalizare, Mihai Mureșan (2 lovituri de pedeapsă).

 

 

Este a doua victorie (consecutivă și detașată) a băimărenilor, după cea de la Cluj-Napoca (71-7), un semn de revenire la forma sportivă care a făcut din Știința Baia Mare nu doar echipa care a stabilit recordul titlurilor consecutive din istoria modernă a acestui sport, ci și o eternă favorită.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here