ÎNVINȘI DUPĂ 100 DE MINUTE – Explorări, învinsă la Baia Mare de campioana en-titre, Arcada Galați

0
110

VOLEI – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 29 octombrie 2022, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a Ligii Naționale de volei masculin, Explorări Baia Mare a pierdut, cu 1-3 (10-25, 23-25, 25-22, 16-25), partida cu campioana en-titre CSM Arcada Galați, venită direct din Serbia, unde s-a calificat în 16-imile CEV Cup, după ce a eliminat OK Radnički Kragujevac.

 

Cu uriașul centru uzbec Akhrorjon (Akhror) Sobirov (32 de ani, 2,09 m) excelent la blocaj, trăgătorul secund danez Oskar Kjerstein Madsen (22 de ani, adus în toamna acestui an de la echipa franceză Spacer’s Toulouse Volley) eficient la serviciu și gurile de tun Daniel Malescha (28 de ani, 2,03 m, trăgător universal, component al naţionalei Germaniei, adus de la United Volleys Frankfurt) și veteranul Marian Bala (31 de ani, căpitanul naționalei României, desemnat sezonul trecut Cel mai bun voleibalist român), băimărenilor le era imposibil să depășească Arcada, o veritabilă multinațională cu jucători de mare valoare.

 

Însă Explorări a luptat pentru un rezultat onorabil (partida a durat mai bine de o oră și 40 de minute) și, exceptând primul set, dominat de gălățeni și sfârșit la fel de rapid ca un blitzkrieg (în doar 19 minute), au reușit ce și-au propus, chiar un set câștigat în fața campioanei. Cheagă și Tarța au fost chiar mai eficienți în atacurile decisive decât Malescha (desemnat în sezonul trecut Cel mai bun trăgător din Bundesliga).

 

Poate li se poate reproșa băimărenilor lipsa de concentrare la serviciu (doar în setul 4, ultimul, încheiat cu un as al germanului Malescha, au fost 6 servicii greșite dinspre tabăra gazdelor), explicabilă însă prin dorința de a reveni în joc într-un moment în care gălățenii au apăsat pe accelerație, având orgoliul rănit după setul câștigat de Explorări.

 

Pentru Explorări au punctat Cheagă (17 puncte), Tarța (16 puncte), Aldea și Dragomir (câte 6 puncte), Hepburn (3 puncte), Catrina și Taboada (câte 2 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Malescha (16 puncte), Madsen (15 puncte), Sobirov (12 puncte) și Bala (10 puncte).

 

În etapa următoare, a 5-a, Explorări Baia Mare joacă în deplasare, în 5 noiembrie 2022, la SCM U. Craiova.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here