VICTORIE ÎN GRAFIC – Știința Baia Mare a învins categoric ELBI Cluj-Napoca în etapa inaugurală a Ligii I

0
172

RUGBY – LIGA I. Sâmbătă, 13 aprilie 2024, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa 1 a Ligii I la rugby, CSM Știinta Baia Mare a câștigat, cu 38-7 (26-0), partida cu CSU ELBI Cluj-Napoca. Meciul, arbitrat la centru de Nicolae Frățilă, a fost cel care a închis prima etapă a noii ediții a campionatului, desfășurată într-un nou sistem, cu doar 6 echipe la start (FRR tot face experimente, probabil până le reușește o formulă care să ne readucă măcar la nivelul de a nu mai pierde cu scoruri-fluviu cu echipele de primă categorie).

 

Băimărenii, vicecampioni en titre, au pornit ca favoriți cerți în partida cu clujenii, oaspeții prezentându-se la meci cu un lot subțiat (cu doar 5 rezerve), însă în pofida acestui aspect meciul nu a mai fost chiar atât de dezechilibrat ca-n alți ani.

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida cu următorul 15: 1. James Scott, 2. Levan Papidze, 3. Revazi Dugladze, 4. Mate Dardzulidze, 5. Silviu Grădinaru, 6. Nugzar Gelashvili, 7. Alexandru Alexe (cpt.), 8. Beka Bitsadze, 9. Luka Dvalishvili, 10. Alexandru Mureșan, 11. Darin Onț, 12. Sione Fakaosilea, 13. Taliauli Sikuea, 14. Mihai Lămboiu, 15. Kefentse Mahlo. Diferența celor două grămezi, doar 10 kilograme (în favoarea băimărenilor: 836 kg. – 826 kg.).

 

Băimărenii au dominat autoritar partida, marcând în prima repriză 4 eseuri (prin Dardzulidze, Onț și Mahlo – ultimul de două ori), ceea ce i-a dus la vestiare cu 26-0 și obiectivul îndeplinit al punctului bonus ofensiv. În repriza a doua Apjok a făcut schimbări, băimărenii au exersat niște scheme de joc, au mai marcat două eseuri (prin Irimescu și Harasim), iar oaspeții au reușit eseul de onoare prin Ursu (transformat de Mîrzac) și toată lumea a plecat mulțumită. Scor final 38-7 (26-0).

 

Kefense Mahlo (două eseuri) a fost desemnat MVP-ul partidei. În prima etapă s-au mai înregistrat rezultatele: Dinamo – Rapid: 34-19 și Timișoara – Steaua: 31-21. În etapa viitoare, Știința Baia Mare joacă în deplasare cu campioana Dinamo București, într-o reeditare a finalei campionatului trecut, sau a semifinalei Cupei României (ambele meciuri încheiate cu victoria bucureștenilor. Poate acum va fi altfel, deși la ce lot are Dinamo e greu de crezut. Dar nu imposibil, Știința fiind o echipă care a știut să se reinventeze în cele mai grele momente, dominând rugby-ul românesc în perioada 2019-2022, când au câștigat 4 titluri de campioană consecutive, în premieră pentru istoria rugbyului românesc din epoca modernă a acestui sport.

 

* Foto: @Ionel Bogdan FB

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here