EGAL INSUFICIENT – Minaur Baia Mare a egalat în ultimele secunde la Carei, dar a căzut din nou pe ultimul loc în clasamentul Ligii a III-a

1
1097

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 13 aprilie 2024, pe Stadionul Victoria din Carei, în meci contând pentru etapa a 3-a a play-out-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal, CSM Victoria Carei a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Claudiu Gaitin din Timișoara, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (Victoria) și 9 (Minaur).

 

Băimărenii au reușit etapa trecută să urce de pe ultimul loc al clasamentului seriei, unde păreau încremeniți și să înceapă să spere, mai ales că în primele două etape ale play-out-ului au luat 4 puncte (o victorie și un egal). Totuși, gazdele porneau ca favorite, mai ales că runda precedentă au câștigat în deplasare (2-1) la Lotus Băile Felix, echipa care conduce clasamentul play-out-ului. Disputele din meciurile directe desfășurate în sezonul regulat s-au încheiat cu 3-2 (1-1) pentru Victoria la Carei și 1-1 (0-1) la Baia Mare.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început meciul cu următorul 11: Breban – Mureșan, Tincu, Simion (cpt.), Bratu – Matei, Vitan, Stănescu, Serediuc – Dobrean, Batin. O singură schimbare față de echipa de început din etapa trecută, Dobrean în locul lui Orosz. Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria Szabo Istvan, fost jucător și antrenor al Victoriei Carei.

 

Minaur a dus bine prima repriză, însă chiar la finalul acesteia a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Răzvan Tincu (min. 45, pentru al doilea cartonaș galben). Totuși, la vestiare s-a intrat fără gol, cu scorul de începutul partidei. Dar pentru oaspeți urma o repriză întreagă în 9 jucători de câmp, chiar dacă și gazdele resimt absența (pentru suspendare în urma unui cartonaș roșu) celui mai bun marcator al lor, Darius Marina.

 

O repriză secundă în care nervii jucătorilor l-au scos la rampă pe… arbitrul Gaitin, timișoreanul acordând alte 4 cartonașe roșii. Mai era puțin și reducea echipele la efectivul de handbal. În min. 61, Gaitin restabilește egalitatea numerică, acordându-i al doilea cartonaș galben (în doar 9 minute!) lui Kevin Barth. Dar în 10 la 10, gazdele s-au dovedit mai eficiente, deschizând scorul în min. 63 prin Andrei Hosu. Apoi o dispută între mai mulți jucători duce la o dublă eliminare, în min. 73 Gaitin arătându-le cartonașul roșu lui Vaida (Victoria) și Bratu (Minaur). Se joacă în continuare 9-9, fără nicio fază concludentă până în penultimul minut al prelungirilor, când Adrian Ciul scapă singur spre poarta băimărenilor, iar Urvanțev (introdus pe teren în min. 65, în locul lui Raphael Stănescu) îl faultează cu prețul eliminării.

 

Rămași în 7 jucători de câmp, oaspeții reușesc ceea ce nici ei nu mai credeau, să egaleze la ultima fază a meciului, în min. 90+4, dintr-o lovitură liberă care nu anunța niciun pericol, deviată de Alexandru Negrea în propria poartă: 1-1, un egal nesperat, care, paradoxal, prin jocul rezultatelor îi urcă pe careieni pe primul loc în play-out și îi coboară pe băimăreni pe ultimul.

 

• Victoria Carei – Minaur Baia Mare: 1-1 (0-0), au marcat Andrei Hosu (min. 63) / Alexandru Negrea (min. 90+4, aut.)

 

Iată rezultatele etapei:

CS Sănătatea Servicii Publice – CS Lotus Băile Felix: 3-0 (1-0);

SC Olimpia MCMXXI Satu Mare – CS Minerul 1947 Ocna Dej: 2-1 (0-0);

CSM Victoria Carei – CS Minaur Baia Mare: 1-1 (0-0).

 

În urma acestor rezultate, Minaur cade din nou pe ultima poziție a clasamentului, având 19 puncte, cu 2 puncte mai puține decât Olimpia MCMXXI Satu Mare, echipa clasată pe ultimul loc care asigură menținerea în Liga a III-a. În etapa următoare, băimărenii joacă acasă, sâmbătă, 20 aprilie, cu CS Minerul 1947 Ocna Dej, penultima clasată. Un derby al suferinței, pe care Minaur ar trebui să-l câștige fără probleme pentru a mai putea menține treaze șansele de evitare a rușinoasei retrogradări.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here