VICTORIE, DIN NOU – Minaur Baia Mare câștigă acasă cu CSM Bacău, un meci extrem de echilibrat și tensionat

0
295

HANDBAL MASCULIN. Miercuri, 15 septembrie 2021, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 3-a a Ligii naționale de handbal masculin, echipa Minaur a câștigat, cu 30-28 (16-13), partida cu CSM Bacău. După un început echilibrat (8-9, min. 19), oaspeții s-au desprins la 3 goluri (8-11, min. 21) prin dubla internaționalului sârb Stevan Sretenović (inter stânga).

 

Buzle și Nagy readuc Minaur în meci, iar în min. 26 Kotrc restabilește egalitatea (12-12). Croatul Teo Čorić duce Bacăul din nou în avantaj (12-13, min. 27), dar avea să fie ultimul gol pe care l-au înscris băcăuanii în prima repriză, într-un final dominat de băimăreni, care au înscris de 4 ori consecutiv în 2 minute (prin Kotrc – 2, Căbuț și Teca), profitând și de avantajul numeric stabilit prin eliminarea temporară a lui Gabriel Bujor (CSM Bacău). 16-13 la pauză.

 

În repriza a doua, după doar 4 minute băcăuanii se apropie la 17-16, dar Cip (2) și Teca stabilesc scorul primei treimi a reprizei: 20-16 (min. 40). Un meci echilibrat, tensionat (și pe teren, nu doar pe tabela de marcaj), care a intrat în ultimele 10 minute cu scorul 24-23. Băimărenii profită de două eliminări (Iordachi și Bujor, la diferență de 1 minut) și superioritatea numerică din teren se concretizează și pe tabelă: Bera și Căbuț (2) duc scorul la 28-25 (min. 55).

 

Oaspeții au redus din diferență, dar n-au reușit să anuleze cele două goluri rămase în plus în dreptul Minaurului și meciul s-a sfârșit cu 30-28. O nouă victorie a băimărenilor care îi duc deocamdată (celelalte meciuri ale etapei nu s-au finalizat) pe locul 6 (cu 2 victorii și o înfrângere din 3 meciuri).

 

Pentru Minaur au înscris: Căbuț (6 goluri), Kotrc și Vujic (câte 4 goluri), Teca, Buzle, Vujovic și Cip (câte 3 goluri), Bera (2 goluri), Nagy și Buguleț (câte 1 gol). De la oaspeți, cei mai buni marcatori au fost Sretenovic (9 goluri), Gabriel Bujor (5 goluri), Rotaru și Coric (câte 4 goluri). În etapa a 4-a, Minaur va juca în 26 septembrie în deplasare, cu CSM Vaslui (echipele din Moldova, CSM Bacău și CSM Vaslui sunt pe ultimele două locuri ale Ligii naționale).

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here