RECICLARE CU FOLOS – În 9-15 octombrie, maramureșenii pot să cumpere fructe și legume românești plătindu-le cu… PET-uri: detalii, în articol

0
1194

IMPLICARE RECOMPENSATĂ. În perioada 9-15 octombrie 2021, maramureșenii pot să cumpere fructe și legume românești plătindu-le cu… PET-uri. Cum procedezi? În perioada anunțată mai sus, în parcarea Baia Mare Value Center (localizată pe Bulevardul București nr. 53 – Baia Mare) va staționa Caravana Plata cu PET.

 

Doritorii pot colecta anticipat ambalaje de plastic de tip PET și le pot depune la Caravana Plata cu PET, unde obțin cartonașul Plata cu PET. Cu acesta, merg în magazinul Carrefour și primesc la schimb fructe și legume românești, de la un stand special amenajat. Practic, plasticul este transformat în monedă de schimb. De asemenea, cei care depun PET-uri se pot înscrie la o tombolă cu premii constând în produse realizate de întreprinderi sociale (care angajează persoane cu dizabilități și dificultăți sociale).

 

Clienții Carrefour pot să cumpere fructe și legume de la producători locali, la prețul de 1 PET bucata, iar pentru fiecare recipient de apă rPET DORNA (produs din plastic 100% reciclat și 100% reciclabil) primesc o cantitate dublă de fructe și legume.

 

Prin această inițiativă, derulată de Carrefour România în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, cetățenii pot să contribuie la reducerea amprentei asupra mediului (implicându-se direct în procesul de colectare separată în vederea reciclării), să susțină fermierii locali și să cumpăre alimente sănătoase.

 

Acest sistem de plată cu PET-uri a fructelor și legumelor românești a fost lansat în 2019 de Carrefour și continuat în 2020 (când a ajuns pentru prima dată și în Baia Mare), în 14 hipermarketuri din țară. În 2019 și 2020, s-au colectat prin această inițiativă peste 347.000 de PET-uri și s-au dat la schimb peste 92 de tone de fructe și legume românești.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here