VICTORIE DIFICILĂ – Minaur a câștigat la limită la Baia Mare cu nou-promovata Corona Brașov și se pregătește de impactul cu campioana CSM București

0
945

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 9 septembrie, în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 3-a a Ligii I la handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a câștigat la limită, cu 26-25 (9-11), cu CSM Corona Brașov. Arbitrat de cuplul Cristina Lovin din București & Simona Stancu din Buzău, meciul a fost unul cu o semnificativă tensiune pe întregul său parcurs.

 

În special portarul Amra Pandžić, cu 19 (!) parade salvatoare, a făcut ca oaspetele, nou-promovate în Liga I, să nu își continue parcursul perfect de până atunci, Minaur întrerupând șirul victoriilor brașovencelor, venite la Baia Mare cu maximum de puncte. În fapt, la Baia Mare a fost un meci al apărărilor și în special al portarilor, prestația bosniacei Anica Gudelj (Corona) fiind apropiată de cea a sloveniei Amra Pandžić (Minaur).

 

Minaur s-a impus până la urmă, după un final interzis cardiacilor, după ce brașovencele au anulat în 3 minute diferența de 3 goluri în favoarea băimărencelor, egalând la 24 cu 80 de secunde înaintea fluierului de final. Gazdele au câștigat prin transformarea loviturii de de 7 metri acordată la final de joc, marcatoare fiind fostul centru al suedezilor de la Skuru IK, Amelia Lundbäck: 26-25, pe muchie de cuțit.

 

Pentru Minaur au marcat: Tănasie și Spugnini Santome (câte 7 goluri), Lundbäck (5 goluri), Pavlovic (3 goluri), Borș (2 goluri), Mițicuș și Vujovic (câte 1 gol). O mențiune aparte pentru prestația portarului Amra Pandzic, cu 19 parade salvatoare. De la oaspete s-au remarcat portarul Anica Gudelj (15 parade salvatoare), Boiciuc (5 goluri), Pletikosic (4 goluri), Cîrstea și Marin (câte 3 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur ocupă locul 7 în clasament (cu mențiunea că nu toate echipele au disputat 3 meciuri), iar etapa următoare, sâmbătă, 16 septembrie, va juca la Baia Mare cu campioana en-titre, CSM București.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here