FOTBAL – Cele 3 echipe maramureșene care vor activa în Liga a III-a încep sezonul 2021-2022 peste 3 luni, iar echipele din ligile IV și V, peste o lună

0
848

MARAMUREȘ. Cele 3 echipe maramureșene care vor activa în sezonul 2021-2022 în Liga a III-a (în județ nu există nicio echipă în primele două divizii valorice), respectiv Fotbal Club Recea, Minaur Baia Mare, Progresul Șomcuta Mare, își încep sezonul comeptițional la sfârșitul lunii august, FRF hotărând deja data în care va avea loc prima etapă: 28 august 2021.

 

Doar pentru titlu, fără drept de promovare

 

De asemenea, conform AJF Maramureș, în 5-6 iulie începe și întârziata ediție 2020-2021 a Ligii a IV-a Maramureș, deși nu mai are nicio importanță și nicio miză în contextul în care s-a stabilit deja reprezentata la barajul de promovare, în urma turneului cu 4 echipe (CSM Sighetu Marmației fiind desemnată reprezentanta județului la barajul de promovare/menținere în Liga a III-a, aceasta pierzând cu un dublu 1-3 meciurile din baraj, cu conjudețeana Progresul Șomcuta Mare).

 

Singura relevanță a ediției 2020-2021 este stabilirea campioanei județene (deși aceasta nu va mai avea, ca în trecut, și drept de joc al unui meci de baraj pentru promovarea în liga superioară). De altfel, la campionatul 2020-2021 a Ligii a IV-a, două din cele 4 echipe care au jucat în turneul organizat de AJF pentru desemnarea reprezentantei Maramureșului la barajul de promovare/menținere în Liga a III-a nu vor participa: CSM Sighetu Marmației și Avântul Bârsana (acestea vor participa însă în toamnă la ediția 2021-2022 a Ligii a III-a Maramureș).

 

Așadar, începe un campionat de Liga a IV-a cu un singur scop: cine va fi campioana ediției. Și acest campionat se va desfășura pe repede înainte, prima etapă începând în primul weekend din luna iunie, în 5-6 iunie 2021, iar ultima etapă în 1 august 2021 (estimează AJF Maramureș, conform precizărilor făcute la solicitarea 2mnews). Deci se va juca un campionat de Liga a IV-a în doar 2 luni (iunie-iulie), cu 12 echipe înscrise și împărțite în două serii.

 

În Seria Sud a Ligii a IV-a Maramureș s-au înscris 6 echipe: Minerul Baia Sprie, CS Fărcașa, Rapid Satu Nou de Sus, Carmen Satulung, Lăpușul Târgu Lăpuș și Groșii Bradul Țibleșului. În seria Nord a Ligii a IV-a Maramureș vor activa tot 6 echipe: Iza Dragomirești, Salina Ocna Șugatag, Zorile Moisei, Recolta Săliște, Metalul Bogdan Vodă și Bradul Vișeu de Sus.

 

Tot în primul weekend din iulie începe și ediția 2020-2021 a Ligii a V-a Maramureș, după un scenariu în care, la fel, se va juca rapid, într-un sigur tur.

 

* Foto: @ ACS Fotbal Comuna Recea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here