VICTORIE – CSM Sighetu Marmației a câștigat primul meci oficial al anului, cu Minerul Ocna Dej

0
728

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 11 martie, pe Stadionul Solovan din Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa a 16-a a Seriei a 10-a din Liga a III-a fotbal, CSM Sighetu Marmaţiei a câștigat, cu 4-2 (3-1), partida cu CS Minerul 1947 Ocna Dej. Meciul, primul oficial din acest an al sighetenilor, arbitrat la centru de Tudor Florin Jurcă din Arad (32 de ani, arbitru de Liga a II-a – arbitrează din 2011 -, profesor de sport la o școală gimnazială din Arad), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 7 (Sighetu Marmației) și 6 (Ocna Dej).

 

Dejenii (este fosta ACS FC Someșul Dej, locul 4 în ediția precedentă, care a fuzionat cu AS Minerul Ocna Dej 1947, ambele având același finanțator, Vicențiu Știr), antrenați de fostul internațional Tiberiu Bălan, se aflau la al doilea meci oficial în acest an, după ce săptămâna trecută au disputat restanța din etapa a 15-a, acasă, cu Victoria Carei (echipă de pe ultimul loc care i-a învins, surprinzător, cu 1-0) și au venit în Maramureș după ce au admis că au ratat obiectivul acestei ediții (prezența în play-off), dar sperând să spele rușinea înfrângerii de pe teren propriu în fața ultimei clasate din serie.

 

Sighetenii, montați pentru a obține prima victorie din acest an în fața propriilor suporteri, porneau la reînceperea sezonului regular din postura de favoriți (în tur, cele două echipe au încheiat la egalitate, 1-1), deși meciul nu avea mare însemnătate, ambele echipe urmând să evolueze în play-out, pentru evitarea retrogradării / menținerea în Liga a III-a. Și calculul hârtiei s-a respectat de această dată.

 

CSM Sighetu Marmației s-a impus în partida cu Minerul Ocna Dej îndeosebi jocului bun din prima repriză, una încheiată cu un avantaj de două goluri, menținut până la finalul jocului: 4-2 (3-1).

 

Iată rezultatele etapei a 16-a Seria a 10-a:

• CS Lotus Băile Felix – FC CFR 1907 Cluj SA 2: 4-2 (2-0)

• CSM Sighetu Marmaţiei – CS Minerul 1947 Ocna Dej: 4-2 (3-1)

• CSM Victoria Carei – CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei: 1-0 (0-0)

• SCM Zalău – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud: 2-1 (0-1)

• FC Bihor Oradea – CSM Satu Mare: 2-1 (1-0).

 

După această etapă, sighetenii rămân pe locul 7 în Seria a 10-a. În etapa următoare, a 17-a (penultima a sezonului regular), programată în 18 martie, de la ora 15.00, sighetenii joacă în deplasare, cu FC Bihor Oradea (echipă clasată pe locul 1), urmând să dispute ultima etapă înaintea play-out-ului pe teren propriu, în 25 martie, cu Sportul 2007 Şimleu Silvaniei (acum clasată pe penultimul loc, al 9-lea).

 

* Foto: @Minerul 1947 Ocna Dej

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here