AU PIERDUT – Minaur Baia Mare, înfrântă la Miercurea Ciuc, coboară pe locul 13 în Liga a II-a

0
318

FOTBAL – LIGA A II-A. Duminică, 11 septembrie 2022, pe Stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, în meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii a II-a fotbal masculin, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a învins, cu 3-0 (2-0), CS Minaur Baia Mare.

 

Partida, arbitrată la centru de Eduard Ioniță din Tulcea, a fost ultima a etapei și a opus formațiile situate înaintea etapei pe locurile 8 (Csikszereda) și 10 (Minaur), ambele echipe venind după victorii obținute în etapa a 5-a (Csikszereda Miercurea Ciuc după un suprinzător 0-1 pe terenul Unirii 04 Slobozia, iar Minaur, după 2-1 pe teren propriu cu CSM Slatina). În afara avantajului conferit de terenul propriu, gazdele porneau cu o motivație în plus, o victorie putându-le urca pe locul 5 în clasamentul Ligii a II-a.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur Baia Mare) a început partida cu următorul 11: Băilă – Alexe, Simion, Mondragon (cpt.), Stoian – Matei, Donca, Rotar, Chinde – Muacir, Bakare.

 

Gazdele reușesc să deschidă repede scorul, în min. 18 din lovitură de la 11 metri, prin târgumureșeanul cu dublă cetățenie (română și maghiară) Lóránt Kovács, care în perioada 2016-2020 a activat în Ungaria (la Haladás și Újpest FC) – șut pe centrul porții, sub bară, Băilă s-a dus în dreapta.

 

Băimărenii nu găsesc calea spre egalare și Csikszereda se distanțează pe tabela de marcaj în min. 32, prin înaltul fundaș sloven Klemen Nemanič (adus în vară de ciucani de la NK Tabor Sezana, din prima ligă slovenă), din colțul careului de 6 metri, reluare cu piciorul, fără preluare, a unei centrări dintr-un corner executat din partea dreaptă de Toni Suciu, care a depășit întreaga apărare a Minaurului.

 

Cu acest scor s-a intrat la vestiare și cu acest scor părea să se încheie partida, în pofida dominării teritoriale a băimărenilor din repriza a doua, Minaur alergând după egalare, dar nereușind nimic semnificativ în fața unei apărări bine dirijate de David și Nemanič (ocazii mari pe final, prin căpitanul Mondragon și Chițaș).

 

Nu a fost de acord tânărul Raul Sándor (18 ani), produs al pepinierei echipei din Miercurea Ciuc (susținută din banii Guvernului de la Budapesta), care în minutele de prelungiri a reluat în plasă, de la marginea careului mic, o centrare de la Pîrvulescu (Sándor, introdus la pauză de antrenorul Dican, putea înscrie încă din min. 59, însă șutul său de la circa 25 de metri a nimerit transversala porții apărate de Băilă). Un rezultat prea dur față de aspectul general al jocului, unul în care gazdele au meritat fără îndoială victoria, dar nu la un scor atât de evident, forțele din teren fiind mult mai echilibrate decât indică rezultatul final.

 

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – CS Minaur Baia Mare: 3-0 (2-0), au marcat Lóránt Kovács (min. 18, 11 metri), Klemen Nemanič (min. 32), Raul Sándor. În urma acestui meci, Minaur coboară pe locul 13 și joacă în următoarea etapă, a 7-a, în 17 septembrie, la Baia Mare cu CSC Dumbrăvița (locul 17) – în această etapă echipa timișeană a pierdut pe teren propriu cu Unirea Slobozia, 2-4.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here