VICTORIE – Căbuț (Minaur Baia Mare) înscrie 2 goluri în victoria României împotriva Ucrainei în poarta colegului său de club, Anton Terekhov

0
162

HANDBAL – NAȚIONALA. Duminică, 16 octombrie, în Sala Dinamo din București, în meci contând pentru etapa a doua a Grupei a 4-a a preliminariilor Campionatului European – EHF EURO 2024, echipa masculină de handbal a României a învins Ucraina cu 34-26 (18-14). Prima victorie a tricolorilor în campania de calificare la Campionatul European din 2024 (o competiție în care nu s-au mai calificat din anul 1996), vine după înfrângerea din debutul de la Graz, 32-36 cu Austria.

 

Două dintre golurile României au fost marcate de centrul vicecampioanei Minaur Baia Mare, Călin Căbuț – mai puțin comun: acesta a marcat în poarta apărată de colegul său de club, portarul ucrainean Anton Terekhov, care a avut o prestație bună, cu 5 parade salvatoare.

 

România a dominat meciul (pe lista marcatorilor fiind 10 jucători + portarul Ionuț Iancu), deși selecționerul Xavi Pascual a rulat întreg lotul, conducând în prima repriză chiar și cu 7 goluri (13-6), cea mai mică diferență dintre cele două formații fiind de 3 goluri.

 

Pentru România au marcat Grigoraş (9 goluri), Negru 7 (goluri), Ioniţă (5 goluri), Bizău (4 goluri), Căbuţ și Ilie (câte 2 goluri), Iancu, Racoţea, Dedu, Rotaru și Buzle (câte 1 gol). De la ucraineni s-au remarcat Turcenko (7 goluri), Juk și Horiha (câte 4 goluri).

 

După această etapă, Austria ocupă primul loc în clasamentul grupei cu 4 puncte (+6), România 2 puncte (+4), Ucraina, 2 puncte (-4), Feroe, 0 puncte. Etapa următoare, programată în 8 martie 2023: Ucraina – Austria şi Feroe – România. 20 de echipe (primele două clasate în cele opt grupe preliminare + cele mai bune 4 formaţii de pe locul al treilea în grupele preliminare) se califică la turneul final al Campionatului European 2024.

 

* Foto: @FRH

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here