VOLEI – Explorări Baia Mare, a doua victorie din actualul campionat, acasă, în minim de seturi, cu U. Cluj

0
170

LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), Știința Explorări Baia Mare a învins în minim de seturi, 3-0 (25-22, 25-22, 25-16), U. Cluj. La echipa clujeană a stat pentru primul meci pe banca tehnică noul antrenor principal, fostul internațional Vicențiu Dumitrescu (Romeo Lotei a rămas antrenor secund), adus la echipă în urmă cu două zile.

 

Meciul, care a opus echipele de pe locul 9 vs. locul 11, a fost la discreția gazdelor, care au un lot net mai valoros decât clujenii, băimărenii reușind să se impună în doar o oră și 10 minute de joc efectiv (poate s-au și grăbit, având ordin să-ncheie mai repede, pentru că de la 18.30 este programat meciul de handbal masculin Minaur – HC Buzău).

 

Explorări a dominat nu doar pe tabela de marcaj ci și la aproape toți parametri esențiali (mai puțin la atacuri decisive): puncte direct din serviciu 6-3, blocaje decisive 17- 5, atacuri decisive 36-38, erori neforțate 14-16. Pentru băimăreni au punctat Moreira (15 puncte), Cheagă (12 puncte), Silvășan-Pașca (11 puncte), Taboada, Klochko și Dragomir (câte 7 puncte). De la oaspeți s-au remacat Negrean (20 puncte – o treime din totalul punctelor clujenilor), Dăineanu și Neag (câte 5 puncte).

 

În urma acestei victorii, Explorări urcă momentan pe locul 8 (nu toate echipele au disputat câte 7 meciuri). În etapa următoare, a 8-a, Știința Explorări joacă în deplasare cu Olimpia Titanii București (echipă clasată în acest moment pe locul 5, cu două meciuri mai puțin disputate, având 12 puncte)

 

* Foto: @ Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here