VICTORIA DIN DERBY-UL CODAȘELOR – Minaur a câștigat la Baia Mare, chinuit, în prelungiri, cu Minerul Ocna Dej, dar reușește să părăsească zona direct retrogradabilă

0
1121

FOTBAL PLAY-OUT – LIGA A III-A. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a play-out-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal, CS Minaur Baia Mare a câștigat, cu 1-0 (0-0), partida cu CS Minerul 1947 Ocna Dej. Meciul, arbitrat la centru de Tudor Florin Jurcă din Arad, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 10 (Baia Mare) și 9 (Ocna Dej).

 

Derby-ul codașelor din Seria a 10-a a fost extrem de important pentru băimăreni, care în pofida parcursului bun din play-out (neînvinși, o victorie și două egaluri după primele trei etape) nu reușeau să se desprindă de ultimul loc. O victorie astăzi îi urca pe Minaur pe locul 8 (primul care salvează de la retrogradarea în Liga a IV-a), obiectivul fiind o motivație care trebuia să fie suficientă.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început meciul cu următorul 11: Breban – Mureșan, Lazăr, Simion (cpt.), Achim – Matei, Vitan, Stănescu, Serediuc – Gherman, Batin. Trei schimbări față de echipa de început din etapa trecută, Lazăr în loc de Tincu, Achim în loc de Bratu și Gherman în locul lui Dobrean.

 

De partea celaltă, echipa antrenorului băimărean Dănuț Șomcherechi, cu alți doi ex-băimăreni în primul 11 (portarul Papp și mijlocașul Jeler). După o primă repriză albă, fără gol marcat, Danciu încearcă o reanimare, schimbându-l la pauză pe Gherman cu Dobrean, apoi în min. 70 face o dublă schimbare Ștefănescu și Șter intrând în locul mijlocașilor Serediuc și Vitan. Însă tabela de marcaj rămâne neschimbată.

 

Totuși, bookmakerii păstrează o cotă imensă pentru victoria lui Minaur, cotând-o la 76% șanse să se întâmple. Dar fotbalul nu se joacă în casele de pariuri, ci pe teren, acolo unde oaspeții rezistă, păstrând un egal care nu o ajută foarte mult pe niciuna dintre echipe. Se intră în ultimele 10 minute (și ce prelungiri mai decide centralul) cu scorul din debutul partidei: 0-0. Face și Șomcherechi două schimbări, mai mult de trecerea timpului, introducându-i pe teren pe Câmpean și Cobârzan. Se mai împart niște cartonașe galbene, arbitrul Jurcă e darnic și doritor să țină nervii-n frâu, antrenorul Danciu forțează în minutele de prelungiri cu Cândea în locul lui Dobrean (introdus în min. 46), dar nu poate băga și mingea-n poartă, aceasta fiind exclusiv misiunea celor din teren.

 

Minutele se scurg și când toți așteptau fluierul de final al lui Jurcă, în minutele de prelungire, veteranul Paul Batin marchează golul descătușării. Portarul Breban trage de timp cu riscul unui galben (pe care-l primește, spuneam, Jurcă e darnic), dar obiectivul a fost îndeplinit: 1-0 pentru Minaur.

 

* CS Minaur Baia Mare – CS Minerul 1947 Ocna Dej: 1-0 (0-0), a marcat Paul Batin (min. 90+4).

 

În urma victoriei, băimărenii urcă pe locul 8 și părăsesc zona direct retrogradabilă. În etapa următoare, a 5-a a play-out-ului, Minaur joacă în deplasare, în 26 aprilie, cu CS Sănătatea Servicii Publice, o echipă care nu a pierdut niciun meci până în această etapă, când a cedat la Carei în meciul cu Victoria.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here