VICTORIA DE LA BAIA MARE – Minaur a câștigat partida cu CSM București, dar urmează alte două meciuri în următoarele 7 zile

0
1710

HANDBAL MASCULIN LIGA I. Marți, 19 martie 2024, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 20-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 27-23 (12-12), partida cu CSM București. Meciul, arbitrat de cuplul Ionuț Ifrim și Ovidiu Ilisei din Piatra Neamț, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Minaur) și 5 (CSM).

 

Cu băimărenii pornind clar din postura de favoriți (nu doar prin prisma locurilor din clasament și al faptului că Minaur s-a impus în toate ultimele 5 meciuri directe – inclusiv în tur, la București, când băimărenii au câștigat la 9 goluri diferență -, ci prin prisma experienței și valorii lotului), partida mai avea două necunoscute: scorul și capacitatea gazdelor de a-și conserva energia, pentru că trece, cu un lot decimat numeric de accidentări, printr-o perioadă dificilă, în care joacă 3 meciuri în 7 zile (din fericire, toate la Baia Mare), activând simultan în trei competiții: campionat, Cupa României și EHF European Cup.

 

Băimărenii, cu doar 13 jucători de câmp înscriși pe foaia de joc, n-au început deloc bine, oaspeții și-au luat avans de două goluri, însă la jumătatea reprizei Minaur a încheiat la egalitate: 7-7. Anton Terekhov ne ține-n joc, prestație foarte bună a portarului ucrainean, care în prima repriză a oprit 8 din cele 19 atacuri ale bucureștenilor. O repriză încheiată în echilibru perfect: 12-12.

 

De la oaspeți piesa principală a fost centrul francez Nicolas Schneider, creierul echipei bucureștene, cu 6 goluri marcate (jumătate din golurile CSM), iar de la gazde, portarul Terekhov, cu 42,11% mingi salvate, ceea ce spune multe în privința desfășurării primelor 30 de minute. În prima repriză, Minaur a încheiat cu șut pe poartă 17 acțiuni, iar bucureștenii 21. Sigur, antrenorul Alexandru Sabou trebuie să gestioneze și energia pieselor sale principale, sâmbătă Minaur având meciul tur din sferturile EHF European Cup, dar și victoria în acest meci de campionat.

 

Și repriza a doua începe tot rău pentru Minaur, care după primele 7 minute se vede condusă din nou cu două goluri. În min. 40, băimărenii egalează ultima dată înaintea desprinderii, 17-17, și calcă pedala de accelerație în următoarele 10 minute luând un avantaj de 4 goluri: 23-19. Finalul le aparține gazdelor, care conservă avantajul, partida luând sfârșit cu 27-23.

 

Pentru Minaur au marcat Kotrc (6 goluri – procentaj 100%), Nagy (5 goluri), Da Silva Mollino și Vujovic (câte 4 goluri), Kozakevych (3 goluri), Cumpănici și Cip (câte 2 goluri), Botea (1 gol). Portarul Terekhov 13 intervenții salvatoare. Foarte bun jocul lui Terekhov, Kotrc, Nagy, Cumpănici și Vujovic (în această ordine). De la oaspeți s-au remarcat Schneider (9 goluri), Francisco Da Silva (5 goluri) și portarul Asanin (cu 9 intervenții salvatoare).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3 în clasament și în etapa următoare, a 21-a, joacă tot la Baia Mare, în 4 aprilie (joi), cu Steaua București (locul 10). Însă până atunci, Minaur întâlnește sâmbătă în sferturile EHF echipa austriacă Bergenz Handball și miercurea viitoare CSM Vaslui, în optimile Cupei României.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here