VERNISAJ FOTO – Spiritul maramureșean văzut prin ochii unui fotograf italian

0
229

ARTĂ FOTOGRAFICĂ. Vineri, 14 decembrie 2018, la ora 19, la Podul Viilor 9 din Baia Mare, are loc vernisajul expoziției de fotografie „La mia Romania – Maramureș Spirit” a fotograful italian Stefano Celia, inaugurată cu sprijinul Asociației Culori Unite.

 

Stefano Celia (35 de ani) s-a născut la Sapri (o comună din provincia Salerno, regiunea Campania) și încă din anii adolescenței a devenit fotograf pentru câteva publicații și colaborator la realizarea unor reportaje despre mediu și muzică. În 2010, Celia a absolvit Noua Univeristate de Cinematografie și Televiziune din Roma, iar astăzi, locuind atât în Italia, cât și în Baia Mare, continuă să spună povești prin intermediul fotografiei.

 

„La mia Romania – Maramureș Spirit este o călătorie în inima României, a tradițiilor, a chipurilor, a frumuseților și a adevărurilor sale. Acest parcurs se naște din nevoia personală de cercetare a autenticității, de a da valoare tuturor gesturilor mici care fac o ființă umană… mare: de la un simplu zâmbet, la o grimasă de durere, de la oboseală până la plăcerea de a împărtăși un apus, un peisaj. Firul comun este iubirea, este sufletul, pasiunea pentru ceea ce faci.

 

Am redescoperit în această cultură sensul unui zâmbet, care mi-a permis să mă “opresc” și să mă bucur de acele mici simple gesturi care în viața cotidiană se uită, noi fiind mereu prea prinși în alergarea de a căuta ceva. Nimic nu e imposibil și nu e niciodată prea târziu…”, a precizat fotograful italian.

 

Expoziția poate fi vizitată zilnic, până în 6 ianuarie 2019.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here