VERNISAJ FOTO – Spiritul maramureșean văzut prin ochii unui fotograf italian

0
111

ARTĂ FOTOGRAFICĂ. Vineri, 14 decembrie 2018, la ora 19, la Podul Viilor 9 din Baia Mare, are loc vernisajul expoziției de fotografie „La mia Romania – Maramureș Spirit” a fotograful italian Stefano Celia, inaugurată cu sprijinul Asociației Culori Unite.

 

Stefano Celia (35 de ani) s-a născut la Sapri (o comună din provincia Salerno, regiunea Campania) și încă din anii adolescenței a devenit fotograf pentru câteva publicații și colaborator la realizarea unor reportaje despre mediu și muzică. În 2010, Celia a absolvit Noua Univeristate de Cinematografie și Televiziune din Roma, iar astăzi, locuind atât în Italia, cât și în Baia Mare, continuă să spună povești prin intermediul fotografiei.

 

„La mia Romania – Maramureș Spirit este o călătorie în inima României, a tradițiilor, a chipurilor, a frumuseților și a adevărurilor sale. Acest parcurs se naște din nevoia personală de cercetare a autenticității, de a da valoare tuturor gesturilor mici care fac o ființă umană… mare: de la un simplu zâmbet, la o grimasă de durere, de la oboseală până la plăcerea de a împărtăși un apus, un peisaj. Firul comun este iubirea, este sufletul, pasiunea pentru ceea ce faci.

 

Am redescoperit în această cultură sensul unui zâmbet, care mi-a permis să mă “opresc” și să mă bucur de acele mici simple gesturi care în viața cotidiană se uită, noi fiind mereu prea prinși în alergarea de a căuta ceva. Nimic nu e imposibil și nu e niciodată prea târziu…”, a precizat fotograful italian.

 

Expoziția poate fi vizitată zilnic, până în 6 ianuarie 2019.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ