UN MECI CIUDAT – Explorări Baia Mare, învinsă la Dej după un meci-maraton disputat într-o gălăgioasă atmosferă de tip sud-american, atipică pentru volei

0
325

VOLEI – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 5 februarie, în Sala Polivalentă din Dej, în meci contând pentru etapa a 16-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), Unirea Dej a câștigat, cu 3-2 (25-22, 21-25, 25-19, 19-25, 15-11), cu Știința Explorări Baia Mare.

 

Partida, arbitată de Ionuț Buciu și Dan Hadade (ambii din Zalău), a opus echipele de locul 7 (Unirea Dej) vs. locul 8 (Explorări Baia Mare), și dejenii vizau revanșa după meciul din turul campionatului regulat (când băimărenii au câștigat cu 3-1). Un meci interzis persoanelor tensionate a fost la Dej, unul care a durat 2 ore de joc efectiv, în care echipele s-au succedat la conducerea jocului, parcă pentru a alimenta echilibrul tradițional între cele două competitoare.

 

În afara încrâncenării din teren, a deselor schimbări la conducerea partidei, s-a remarcat atmosfera în care s-a desfășurat jocul, cu o galerie extrem de vocală, care se exprima chiar și în timpul punctelor, completatată de un crainic la fel de atipic, care le dădea la microfon sfaturi tehnice jucătorilor dejeni.

 

Însă băimărenii au pierdut, deși păreau că au resursele necesare unei victorii, nu din cauza atmosferei atipic de gălăgioasă pentru acest sport, ci din cauza lipsei de concentrare îndeosebi în primul set (pe care l-au condus la jumătatea lui cu 13-16) și ultimul set în care au greșit cât în toată partida.

 

O analiză a principalililor parametri indică ferm această lipsă de concentrare și faptul că Explorări a fost peste Unirea: atacuri decisive 61 vs. 67, blocaje decisive 8 vs. 13, puncte direct din serviciu (ași) 3 vs. 2, puncte din greșeala adversarului 33 vs. 20 (!). Învingătorii au făcut cu doar 3 puncte mai mult decât învinșii (remarca este pentru a sublinia echilibrul de pe tabela de marcaj, în pofida diferenței uriașe de atacuri/serve greșite, un raport net în defavoarea băimărenilor, care s-au tradus prin puncte pentru adversar).

 

Pentru Explorări Baia Mare au punctat: Tarța (28 puncte), Cheagă (16 puncte), Moreira (11 puncte), Aldea și Klochko (câte 8 puncte), Taboada (4 puncte). De la gazde s-au remarcat Grigoraș (23 puncte), Suson (16 puncte), Micu și Curuia-Pop (câte 11 puncte).

 

Poate deveni frustrant pentru sportivii băimărenii, aceasta fiind a 4 partidă pierdută cu 2-3 din cele 16 disputate, cele mai multe din Liga națională (practic, un sfert dintre partidele jucate le-au pierdut la limită, în set decisiv). În urma înfrângerii (din care băimărenii totuși au câștigat 1 punct, pentru cele două seturi câștigate), Explorări Baia Mare rămâne pe locul 8, dar ecartul față de Unirea Dej (locul 7) a crescut la 3 puncte.

 

În etapa următoare, Explorări joacă la Baia Mare cu Știința București (echipă clasată pe locul 9, care a fost învinsă în această etapă pe teren propriu de Rapid București cu 2-3) – în tur a fost 3-2 pentru bucureșteni.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here