HANDBAL – Băimărenii de la Minaur, alte 7 goluri pentru naționala României, în victoria categorică cu Muntenegru, de la Baia Mare

0
290

PRELIMINARII – CAMPIONATUL EUROPEAN. Jucătorii echipei Minaur au contribuit cu alte 7 goluri pentru naționala României, în victoria categorică din preliminariile Campionatului European 2022 cu Muntenegru, de la Baia Mare. Călin Căbuț (în foto) a înscris 6 goluri, iar Andrei Buzle un gol. În lotul României au fost selecționați patru sportivi de la Minaur Baia Mare: interii stânga Andrei Buzle și Alexandru Csepreghi, centrul Călin Căbuț și pivotul Albert Cristescu.

 

Naţionala masculină de handbal a României a învins categoric Muntenegru, cu 36-27 (16-13), duminică seara, la Baia Mare, în al doilea meci din Grupa a 8-a, din faza a doua a preliminariilor EURO 2022 (în primul meci, disputat în deplasare, România a fost învinsă de lidera Grupei, Suedia, cu 33-30).

 

Pentru România au marcat Gabriel Bujor (8 goluri), Cristian Ghiţă, Nicuşor Negru și Călin Căbuţ (câte 6 goluri), Marius Sadoveac (3 goluri), portarul Ionuţ Iancu (2 goluri), Cristian Fenici, Călin Dedu, Andrei Buzle, Gabriel Dumitru și Roland Thalmaier (câte un gol). Cei mai buni marcatori ai învinșilor au fost Stevan Vujovic (6 goluri), Milos Vujovic și Marko Lasica (câte 4 goluri).

 

În Grupa a 8-a, după primele două etape, Suedia (care duminică a învins în deplasare Kosovo, cu 30-16) ocupă primul loc – cu 4 puncte, urmată de România – 2 puncte, Muntenegru – 2 puncte, Kosovo, 0 puncte. Următorul meci al naționalei va fi în 10 martie 2021, în deplasare, cu Kosovo.

 

La Campionatul European din 2022 se califică primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, calificate direct fiind campioana europeană Spania, vicecampioana europeană Croaţia şi gazdele Ungaria şi Slovacia. România nu a mai participat la un Campionat European din anul 1996 (când a terminat pe locul 9).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here