VICTORIE – Ovidiu Cojocaru (Știința Baia Mare) a marcat două din cele patru eseuri ale României în victoria împotriva Rusiei

0
399
Ovidiu Cojocaru

RUGBY – REC 2022. Sâmbătă, 5 februarie 2022, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din București, României a învins, cu 34-25 (24-7), Rusia, în primul meci din Rugby Europe Championship (REC) 2022, competiție-criteriu de calificare la Cupa Mondială din Franţa. De asemenea, România a intrat şi în posesia Cupei Kiseleff, trofeu pus în joc între cele două naţiuni (anul trecut, trofeul a fost câștigat de Rusia, care a învins România la Soci cu 18-13).

 

Rușii au deschis scorul în min. 5, printr-un eseu de penalizare (în urma unei infracţiuni a apărării noastre chiar în faţa buturilor: 7-0) și România a pornit, practic cu un dublu dezavantaj, jucând timp de 10 minute cu un om mai puțin (a fost eliminat temporar Dragoș Ser). Însă tricolorii au făcut o primă repriză entuziasmantă, reușind să egaleze în inferioritate numerică, prin Ovidiu Cojocaru (Știința Baia Mare), eseu transformat de Tudor Boldor.

 

Cu toate acestea, românii s-au aruncat în atac şi făcând un joc foarte bun atât în grămezile ordonate, dar şi în jocul „la mână”, au reuşit egalarea în minutul 10 după eseul lui Ovidiu Cojocaru, transformat de Tudor Boldor (CSA Steaua). Tot Cojocaru a înscris și cel de-al doilea eseul a României, în min. 21 (transformat de Boldor), iar în min 32 s-a desprins pe tabela de marcaj printr-o transformare a aceluiași Boldor. Repriza s-a încheiat cu un al treilea eseu al românilor, prin căpitanul Mihai Macovei (Colomiers) – eseul a fost transformat de Boldor și la vestiare s-a intrat cu scorul 24-7.

 

În repriza a doua oaspeții au redus din handicap, prin Gaisin, care a transformat două lovituri de pedeapsă (în min. 44 și min. 48), și eseul lui Arhip (min. 60 – transformar de Gaisin). România a revenit în joc prin eseul lui Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), transformat de Daniel Plai (min. 70), dar rușii n-au cedat, replicând prin eseul lui Parhomenko: 31-25 (min. 73 – Gaisin a ratat transformarea). Meciul s-a încheiat cu transformarea unei lovituri de pedeapsă, Plai (min. 78), acesta stabilind rezultatul final: 34-25.

 

Următorul meci din REC 2022 al României este programat sâmbătă, 12 februarie, tot la București, cu Portugalia.

 

* Foto mare: @ProSport

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here