TRANZACȚIE – Primarul Cherecheș și-a vândut toate terenurile și imobilele pe care le deținea: mai are… garajul gol, trei ceasuri și un card de credit

10
45428

DECLARAȚIE DE AVERE PRIMAR CHERECHEȘ. Scriptic, Cătălin Cherecheș, care până de curând poza într-unul dintre cei mai bogați primari din țară, nu mai are nimic. Mă rog, aproape nimic, edilul municipiului Baia Mare păstrând în proprietate doar un garaj (gol, pentru că mașina, un Porsche Cayenne, este sub sechestru asigurator din 2016 – în cazul procesului în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită), trei ceasuri și cardul de credit. La sfârșitul anului trecut a vândut tot. Mai exact părțile din terenurile și imobilele (case și case de vacanță) pe care le deținea.

 

Cui a vândut? Mamei sale, fosta deputat PNL Viorica Cherecheș, împreună cu care le deținea în proprietate din 2002, din moștenire. În urma tranzacțiilor imobiliare, toate datate 15 noiembrie 2022, primarul Cherecheș a încasat, susține el, circa 400.000 lei (exact: 399.600 lei). Banii din tranzacțiile făcute cu mama sa îi ține cash, sub pat, sau în vestibul, în cutiile de pantofi (unde s-au mai găsit bani la percheziția DNA), pentru că în continuare primarul Băii Mari nu are niciun cont bancar.

 

În rest, Cherecheș și-a menținut scriptic declarația că l-ar fi împrumutat pe denunțătorul său din primul dosar de luare de mită, Cristian Șpan, cu 500.000 euro, și a trăit (nu strâmtorat) din leafa de primar, veniturile sale lunare fiind sensibil egale cu cele din anul precedent (2021), cu o medie financiară de 13.689 lei net/lună (venitul net anual a fost de 164.268 lei, cu doar 640 de lei mai mare decât în 2021).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

10 COMENTARII

  1. Cum sa nu aibă cont bancar, dacă are card de credit?
    Orice card bancar are asociat un cont bancar . Banii se cheltuie din contul bancar, nu „de pe cardul de credit”, ca acela e doar un mijloc.

  2. Interesant! Noi, când am luat apartamentul în 2017, a fost musai să-l plătim prin transfer bancar, statul nu accepta plata cu bani lichizi tocmai pt a se încasa comisionul real. Ce-i drept, prin programul Prima casă, n-am avut norocul de părinți bogați sau influenți să dispunem de atâta bănet. Dar ni s-a spus că la achiziționarea imobilelor așa e regula, nu doar în cazul creditelor. În cazul lui s-au putut toate cu bani lichizi…

  3. Îi sărac, are origine sănătoasă, deci poate candida de la pesedeu că se încadrează în exigențele de calitate ale PCR. De aia s-a băgat el pe listă la pesedeu pentru următoarele alegeri, dacă le prinde?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here