INVESTIȚIE – Se pregătește terenul pentru începerea construirii de către statul român a creșei mici de pe strada Melodiei din Baia Mare

0
1777

PREGĂTIREA AMPLASAMENTULUI. Primăria Baia Mare a contractat marți, 20 iunie 2023, prin cumpărare directă cu 206.623,03 lei (suma include TVA), eliberarea amplasamentului de pe strada Melodiei unde urmează ca statul, prin Compania Națională de Investiții, să construiască o creșă mică, cu capacitatea de 40 de copii (4 grupe).

 

Practic, vor fi demontate cablurile electrice de medie și joasă tensiune de pe amplasament. Contractul a fost oferit firmei locale Tri Em Serv SRL, specializat în lucrări de proiectare, execuție și mentenanță a rețelelor electrice, înregistrat în Seini și controlat de Ioan Morar, dar care are halele, biroul, depozitul și parcul auto în Baia Mare.

 

Contractul de execuție a creșei de pe strada Melodiei din Baia Mare a fost introdus în licitație de CNI cu o valoare de circa 10 milioane de lei (sumă care include TVA), contractul urmând să fie realizat în 14 luni (sunt repartizate 2 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția propriu-zisă a proiectului-tip).

 

Proiectul pentru acest gen de creșă finanțată din bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării, este unul tip. Creșa mică are o capacitate de 40-50 de copii. Clădirile sunt prevăzute cu spălătorie, bucătărie, cabinet medical, sală multifuncțională, spații administrative și terenuri de joacă în aer liber. De asemenea, pe acoperiș sunt prevăzute panouri fotovoltaice (pentru a asigura un aport de energie verde), iar geamurile, ușile, pereții și podeaua vor fi bine izolate, pentru a fi nevoie de resurse minime pentru asigurarea temperaturii optime.

 

În Maramureș, statul a aprobat finanțarea construirii a 9 creșe: Baia Mare (două, respectiv una de dimensiune mare – cu capacitate de 100-110 copii – și una de dimensiune mică – cu capacitate de 40-50 de copii); Sighetu Marmației (o creșă de dimensiune mijlocie, cu capacitate de 60-70 de copii); Borșa și Vișeu de Sus (creșe mari – cu capacitate de 100-110 copii); Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Ulmeni și Copalnic Mănăștur (creșe mici – cu capacitate 40-50 de copii).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here