SUSȚINERE – Deputat Călin Ioan Bota, despre proiectul care legiferează înfiinţarea de consorţii administrative cu personalitate juridică

0
77

PROIECT LEGISLATIV. Atragerea cât mai multor fonduri pentru dezvoltarea comunităților locale reprezintă un obiectiv major şi de aceea deputatul maramureșean Călin Ioan Bota (PNL) a susținut şi votat în Camera Deputaților un proiect de lege prin care este posibilă înfiinţarea de consorţii administrative cu personalitate juridică, ele fiind asociaţii de dezvoltare intercomunitară.

 

Aceste consorţii administrative sunt constituite din două sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale învecinate, în scopul integrării furnizării de politici şi servicii la nivelul acestora, reducerii diferenţelor de dezvoltare şi creşterii funcţionalităţii la nivel local.

 

Printre obiectivele acestor consorţii se află: îmbunătăţirea eficienţei serviciilor publice, creşterea eficacităţii implementării investiţiilor la nivel local, furnizarea în comun a unor servicii publice de interes local, integrarea digitală a serviciilor publice furnizate, dezvoltarea infrastructurilor, salvgardarea patrimoniului natural şi cultural, alte obiective care contribuie la reducerea diferenţelor de dezvoltare.

 

Unităţile administrativ-teritoriale sunt reprezentate în adunarea generală a consorţiului administrativ de către primari, potrivit legii pe care am votat-o. De asemenea, pentru a stimula cooperarea unităţilor administrativ-teritoriale în consorţii administrative, începând din anul 2024 va fi înfiinţat Programul multianual pentru sprijinirea cooperării unităţilor administrativ-teritoriale, membre ale consorţiilor administrative, a cărui finanţare este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării. Odată cu promulgarea acestei legi, vom avea un cadru legal pentru a stimula dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale, a precizat deputatul Călin Ioan Bota.

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here