SURSE 2MNEWS – Despre fuga primarului Cătălin Cherecheș: detalii despre strategie, premeditare, clipele dinainte și ce infracțiuni a mai comis pentru a ieși din țară

46
58597
Cătălin Cherecheș, fost primar al municipiului Baia Mare, actual infractor fugar dat în urmărire internațională

FUGA LUI CHERECHEȘ. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie după ce nu a fost găsit pentru a fi depus în Penitenciarul Gherla. Această scriere vă prezintă câteva informații despre strategia premeditată a fugii, câteva detalii despre clipele dinaintea părăsirii țării și infracțiunile comise pentru a fugi.

 

Surse informate și implicate au precizat pentru 2mnews că în urma verificărilor filmărilor stocate de camerele video montate în Primăria Baia Mare, edilul condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru corupție (luare de mită), Cătălin Cherecheș, a părăsit sediul instituției în dimineața de vineri, 24 noiembrie 2023, după ora 3 dimineața. În aceste situații, filmarea prezentată ca fiind live și despre care ulterior s-a afirmat că ar fi fost o strategie care să-i acopere fuga, ar fi fost făcută doar cu puțin timp înainte. La plecarea din Primărie, Cherecheș era însoțit de una dintre secretarele sale.

 

A plecat spre casă cu mașina Primăriei, secretara s-a reîntors la Primărie și a revenit la casa lui Cherecheș (cel mai probabil a uitat ceva în Primărie). Apoi, edilul corupt a plecat cu un taxi spre Satu Mare (este cunoscută identitatea taximetristului). În Satu Mare a închiriat un alt taxi cu care a părăsit țara în jurul orei 7.00 dimineața, prin Punctul de Trecere al Frontierei Petea (jud. Satu Mare), prezentând cartea de identitate a vărului său din Germania (unele dintre persoanele implicate în anchetă susțin că acesta, fiu al sorei mamei lui Cherecheș, seamănă relativ bine cu edilul-fugar) – fapt care a declanșat în sistem niște deranjuri (nu mici) pe la Petea din cauza evenimentului petrecut cu ocazia acestui Black Friday transfrontalier.

 

În acest timp, socrii săi (Claudia și Dorin Petru Gliga) se află în arest preventiv, la Târgu Mureș, pentru dare de mită și complicitate la dare de mită (în cazul flagrantului de dare de mită la mama judecătoarei Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan). Mama primarului, medicul-pensionar Viorica Cherecheș (fost deputat), a părăsit țara cu câteva zile înaintea condamnării acestuia.

 

Celor care se întreabă de ce infractorul Cherecheș nu este localizat prin detectarea locației telefoanelor, o lămurire: telefoanele au fost găsite, fiind lăsate la domiciliul din Baia Mare al mamei sale (este infractor, nu și prost, fuga a fost elaborată/pregătită și, după cum am precizat, aceasta a avut loc cu câteva ore înaintea pronunțării sentinței definitive – avea deja certitudinea condamnării).

 

… revenim cu detalii și identități ale persoanelor implicate. În acest moment, potrivit legii, atribuțiile de primar au fost preluate cu titlu interimar de locotenentul condamnatului-fugar, Ioan Doru Dăncuș. Surse politice locale susțin că este doar o chestiune de timp până când acesta va fi înlocuit din funcția de primar interimar (titulatura oficială: viceprimar cu atribuții de primar) cu cel de-al doilea viceprimar, Pap Zsolt István (UDMR), însă deocamdată nu există certitudinea că acesta va fi lăsat ca primar interimar până la alegerile locale de anul viitor, existând posibilitatea de a fi înlocuit, dacă partidele din opoziție (PNL, USR, PMP) + UDMR vor cădea la un numitor comun (din cauza orgoliilor politice locale, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt deocamdată reduse).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

46 COMENTARII

  1. Deci..exista colier de supraveghere…exista si in romania deja…nu e mare lucru…de ce nu i sa pus si lui…daca eram eu in locul lui…un neica nimeni mie imi punea probabil la un asemenea suma,nici nu puteam trece de granita,nici din baia mare nu puteam iesi ca ma ridicau….concluzia e ca chiar daca il prindeam eu prin ungaria sil aduceam inapoi in petea…tot iar fi dat drumul….fiindca asa sa vrut….sa l lase sa plece…toata reclama asta din stiri e doar caiini care latra dar ei stii bine ca lau lasat ca pe toti plecati…savulesc,udrea,bica etc….nu stiu de ce se mai scrie atata despre asta.:))

  2. TEAPA LA JUSTITIE.Ceva e putred în legile justiției si în cazul acesta. De ce acuzatul penal nu e obligat sa fie prezent la anunțarea sentinței? ? Dacă este acuzat drumul lui spre închisoare ar trebui însoțit de politie. Daca nu se prezintă singur la anunțarea sentinței ar trebui sa existe prevederi legale de urmărire și aducere sub paza. Nu ar mai fi atâtea cazuri de fuga din tara. Sau asta doresc fauritorii de legi ? ?

    • Nu meritam Shengen ! A fost lasat intentionat
      sa fuga ! Daca era un joţ mic era arestat si trimis la inchisoare cu sni in urma,el a fugit cu mami si il va urma si sotia si tot nu se va aflatoxin unde este! Felicitari sistemului din Romania! 🇷🇴

  3. E de noaptea mintii.. dupa atatea cazuri de fugari celebri nu era firesc ca unul din cohortele de purtatori de epoleti ai serviciilor sa stea cu ochii pe borfas cateva zile, in preajma datei sentintei? Cat despre vames taiati-i tovarasi 10% din leafa, sa se-nvete minte, sa ramana doar cu mertanu’ de la primar, sau cat i- o fii dat sa-nchida ochii!
    Cu asa vame sa tot intram in Shengen..

  4. Mă disperați voi ăștia cu dublu moral! Toți sunteți vinovați de dare de mită…dar la o scara mai mică..și considerați că aia e ok.Dar voi sunteti mari judecători. Să ridice mâna sus cine nu a dat 10 lei la o asistentă sau la un portar la spital sau nu a vorbit cu cineva sa ii faca buletinul mai repede sau analizele sau alte nimicuri.Toti romanii sunt vinovați de dare si luare de mită si de trafic de influență pentru că așa funcționează țara asta și așa i-ati invatat voi,nu generatia tânără. Tinerii încearcă să scape de obligația asta de care bătrânii ne-au învățat ca „așa merge”,”asa se face”..etc.Deci mai incet cu aruncatul pietrelor.Mult sau puțin ați participat cândva la aceasta mascaradă scarboasă….fiecare e vinovat.

    • Nu jignesc dar sănătatea, cultura, educația,respectul, valorile etc au fost minimalizate de cohortele neocomunist care au manipulat populimea si au acaparat tara pentru infinit…cand vezi ce personaje ajung in functii de mare responsabilitate, semianalfabeti, ori fugi afara spre un nou început, ori te îndoctrinare cu , asta este…merge si asa…etc…poporul are in gena tradarea, minciuna, înșelați, ignoranta si multumirea cu nimicuri…suntem singura nație din zona unde in peste 1000 de ani aici nu s-a constituit un stat desi migratorii veniți, vezi slavii,hunii etc au pus repede baze statale iar noi batem câmpii cu Dacia care niciodată nu a fost un stat, fara economie, comerț, organizație teritorială, fara nici o forma militară, doar niste grupuri care întotdeauna se învățau inaintea unor lupte pe care le abordat fara nici o strategie, doar ca o încăierare si dupa dispariția acestei asa zis Dacia, aici toti trecătorii au facut ce au dorit ca si azi…mandrii români…sclavii tuturor…ca si azi…aproape tot vine din afara…prodycem fructe , vin unii la cumpără pe nimic fiindca suntem dezorganizati si apoi ni le revăd cu pret de 10 ori mai mare…mandri români…vin unii preiau resurse, servicii si ne exploatează ca pe supușii lor prin tradarea unor politicieni care au girul votului dat de pulimea ce se crede cineva ….hai Romania..

    • Faptul ca e plina lumea de talhari inca nedovediti, nu-l face cu nimic mai putin vinovat pe cel deja judecat si condamnat! Ma-ntreb stimata doamna daca stiti ca toata lumea da/ia spaga, pe cati i-ati denuntat. Sau spiritul civic se manifesta doar pe net, din spatele unui pseudonim!

    • Păi ai ce face când orice post călduț cu banișori frumoși,se cumpără??Ai cazuri de urgență:medicale, financiare,etc,dai,mai stai să analizezi situația,când ești fiert să rezolvi problema?? Doar așa ne au învățat părinții, cunoscuții,dai să te descurci cumva!!Cunosc 2 cazuri de 2 doamne care n au dat la naștere și au probleme grave cu copiii,și atunci,cui te opui??!

    • E posibil dar nu acelasi lucru…el a fost ales primar ,el raspundea de banii societatii nu proprii,el dadea autorizatii de construit blocuri ori daca le construia finul construrom,ori isi primea partea un apartament sau 2 di blocul construit,lua banii nostrii impozitul pe care il plateam eu si nu putini si le baga in salariile sportivelor hambaliste pe care le si f…a…culmea tot pe banii nostrii,lua spaga de la fiecare cum il prindea,din banii mei platiti la primaria si sifonati prin multiple modalitati in conturile proprii isi cumpara cocaina si droguri cu care se petrecea in vacantele in care pleca de fiecare data cu alta fufa ca doritoare sunt mult in speta blonde..si imi cheltuia banii MEI pe propriile placeri intre care si a permis si o vila ca vecin a lui armani in italia…de unde atatia bani din 10 lei spagi asa cum sustii ori din sume uriase sifonate ca din salar sigur nu…asa ca mai laso mai moale cu victimizarea lui…eu sunt doar indignat ca nu l-au oprit mai devreme de pui de securist ce o fost cu tataso mare padurar de la ocol…un baiat ce la liceu umbla dupa coada lu soricelu…pop sorin da…marele interlop la acea vreme…el era in coada lui si a altor interlopi bisnitari…asa ca mai lasane „o doamna”cu rahaturile tale…ca din punctul tau de vedere ar trebui sa lasam pe toti sa intre in casele noastre sa ne umple casa cu rahat ca asa din cand in cand si alti se mai scapa dupa o tufa…nerusinat ce esti!!!!!

  5. Eu ma întreb ce se mai aude de soția lui, nu mai spune nimeni nimic. Un circ ieftin la care am fost martori cu toții. Cetățeanul de rand este verificat, amendat, amenințat cu legea pentru orice mizilic și cei „mari” pot sa o sfideze, sa o încalce cum doresc ei. E o lecție de răsturnare a valorilor în lumea asta și cum suntem părtași la ea fără sa zică, facă nimeni nimic

  6. Bravo Catalin!Atata timp cat justitia corupta da 3 ani pt.o crima sau da cu suspendare sau nu da nimic,sunt de acord cu fuga ta.Le-ai dat o lectie justitiarilor.Nu sunt fana ta,nu te-am votat,dar ma bucur ca ai reusit sa evadezi.Sanatate mamei tale!

  7. Se poate să existe o predispoziție genetică pentru infracționalitate sau e doar din educație? Ăsta cu muma-sa, să zicem ca au trăit în România și de aia-s tâlhari. Dar văr-su, complicele care i-a pus la dispoziție cartea lui de identitate ca să poată să fugă din tara, ce scuză are? Că ăla-i trăit în Germania, țara de la care vorba aia, avem pretenții. Ăia au emigrat în Germania cu tot cu mentalitatea de haiduc.

  8. Demisii , sancțiuni materiale ptr responsabili , etc etc !!
    Șeful poliție demis și dat în judecată , ministrul justiției la fel , ciofligarul de la vamă închis ceva vreme …

  9. Chiar credeți ca agentul de la vama nu știa?Ce naivi sunt unii nu vedeți în ce tara trăim unde corupția e pe primul loc dar cel mai mult ma îngrijorează reacția mulțimii,asa ca trebuie sa ne asumam și noi astfel de fapte.

  10. D-na Cherecheș a fost directoarea Spitalului de boli contagioase din Baia Mare.A luat o dărăpănătura și acuma e cel mai modern din tara.Asa a făcut și fiul,primarul Cherecheș ,cu orasul Baia Mare.Se întâmplă un fenomen interesant :Cel ce face ceva in tara asta ajunge să-și demonstreze în justiție „nevinovăția”,cel ce nu face nimic n-are nici o treabă! Așa s-a întâmplat cu Dragnea,Olguța Vasilescu etc.Eu le doresc sănătate acolo unde sunt!Să auzim de bine!

    • BATRANELULE daca habar nu ai mai bine te documentezi si pe urma faci afirmatii protective in favoarea unor hoti (mama su fiu) ASTA este in ADN-ul multor romani de-a victimiza hoti si infractorii. Cu banii SIFONATI la Spitalul de boli contagioase se mai putea construi inca un spital la fel de mare, sa avem in vedere ca toate materialele si dotarile au fost cumparate la un pret gonoflat de cel putin 2 ori ca valoarea. Daca aveti ratiunea afectata de batranete cereti dvs un audit ca sa vedeti ce jaf a fost acolo si in tot ce a facut marea familie CERECHES. Ce nu va e CLAR ??? Baia Mare in acest moment si dupa 12 ani de domnie a grofului cereches este in pragul subdezvoltarii din punct de vedere economic. Ne-a depasit Satu Mare, Zalau si Bistrita din punct de vedere economic si al nivelului de trai. Despre „nevinovatie” si caracterul acestuia vorbiti cu o senilitate debordanta. Despre femeile si fetele siluite in Primarie (pentru un eventual post) pe canapeaua alba si pe masa primarului ce spuneti ? Despre cate familii a distrus si pe cati oameni i-a umilit si devalizat nu ati aflat nimic ?????? Despre comportamentul jignitor, coletic si isteric manifestat in fata subordonatilor si consilierilor locali va cuprins abnezia batranetii ??? Despre deontologia, demnitatea si onoarea unui edil, functionar public stiti ce inseamna ?? Sau va aerisiti creierul cu aberatii ale batranetii. V-as apostrofa un pic in stil cerechesian dar nu va cunosc……….. ASA ca AVIZ celor care traiesc pe planeta pamant (Tera) si au aflat ca locuiesc in orasul captiv Baia Mare. Ganditi rational si comentati pe urma, nu veniti aici sa intoxicati oamenii cu scenarii false despre caracterul unui infractor condamnat si drogat zi de zi.

  11. ALO, ALO Politia, DNA de ce nu deschideti DOSAR PENAL DE FAVORIZAREA INFRACTORULUI celor care l-au ajutat la ORA 3 dimineata ???? De cand soferul primariei si o secretara la fel de corupta ca si el sunt la ora 3 dimineata in Primarie ????? Ca sa faca ce ????? Sa ajute pe banu public sa fuga un infractor ????????? ADICA acestia favorizeaza infractorul in loc sa-i denunte intentia iar POLITIA si DNA-ul ce face aplauda faptele secretarei si soferului. BRAVO DNA Baia Mare. Asta ati invatat in scolile unui stat esuat ??? Sa menajati pe cei implicati in fuga unui infractor condamnat ?????????????? SAU ASTEPTATI sa dispara si acestia ???????????????????

  12. Și totuși rămâne o întrebare:de ce i- a fost necesar Justiției un timp atât de mult pentru rezolvarea acestui caz??? Justiția nu a fost sigură pe acuzațiile sale? Chiar este necesar zeci de ani pentru rezolvarea unui caz de mită? Când ai deschis dosarul de mită înseamnă că ai fost sigur pe probele din dosar și trebuia rezolvat in câteva luni.Oare acum Justițiabilii au fost siguri pe probe sau au judecat sub presiunea cuiva? Sau poate s-au gândit la alegerile de anul viitor!? Nu vom afla niciodată care este adevărul din acest dosar. Justiția e pentru ZEI nu pentru CĂȚEI!

    • Justitia la fel ca toate institutiile statului sunt corupte pana in maduva oaselor,legile si portitele de scapare ale infractorilor sunt stiute de toti cei care au facut si fac bani din asta,avocati,judecatori ,procurori,militieni.Principiul in marea hotie este sa furi sume cat mai mari ca sa ti mai ramana si tie dupa ce ii tot imparti cu specialii pe parcursul procesului.Je(…)l asta libi(…)nos a declarat cu gurita lui de stiuca ca a carat 1,5 milioane euro in Germania cati or fi stie el si ma sa,iar faptul ca a trecut prin vama ca prin branza,sa l scuture pe militica de la vama si spune singur cati bani a luat sa nu vada ca ala din poza buletinului nu are nimic in comun cu umflatul din taxi. (comentariu moderat – limbaj excesiv)

    • Corect,dacă vreau îl judecau .Judecătorii și procurorii nu au mai primit cadourile promise și să ajuns aici.Achitarea costa prea mult chiar și pentru primar.

  13. A iesit omu pe la vama cu buletinu lu văr-su. Asta arata inca o data ca vamesii sint inutili, la fel ca militia. Absolut inutili. Si majoritatea spagari. Si culmea e ca aia care ar trebui sa-i cerceteze si sa-i pedepseasca, sint tot ca ei. Autoritati corupte la maxim.

  14. Cei mai prosti sunt insa cei care l-au ales primar DIN PUSCARIE. Intrati pe pagina de facebook a infractorului sa vedeti ce cor de bocitori si bicitoare are in continuare. Nu doar ca am ajuns sa ne placa sa fim violati la Baia Mare da’ se pare ca am ajuns sa nu mai putem trai fara iubirea Lui nemarginita!

  15. O singura chestie as zice: Catalin nu tare seamana cu verisorul lui. Sunt suficiente poze pe net care demonstreaza asta. Politistii dupa ce l-au lasat sa fuga ne cred prosti si vin cu asemenea povesti de adormit copiii?

  16. Acest individ a păcălit un întreg oraș reușind performanța de a fi ales primar aflându-se după gratii, a îmbârligat lumea cu tot felul de proiecte pe bani publici din care și-a luat cota – parte, proiecte nematerializate niciodată, a angajat în Primărie numai fătuci ,dacă se poate 90-60-90, pentru a domina instituția fără a întâmpina vreo opoziție… Nu mai punem la socoteală faptul că si angajările erau un bancomat propriu. A dus Justiția de nas vreme bună… Numai că ” ulciorul nu merge de multe ori la apă”…În final i s-a înfundat ! Avocatul, de care am o scârbă enormă, ne îndeamnă să nu desfacem șampania… Am băut otrava revărsată de acest inculpat prin microfonul de care nu se despărțea, ani buni ( de fapt răi)… Așa că ar fi cazul să desfacem și șampania !
    Cum spuneam, de vreme ce a păcălit un întreg oraș atâta vreme, era un mizilic să păcălească pe cei de la frontieră !

    • Cum sa ii dea 5 ani de pușcărie sa fie ținut pe banii noștri atâția ani și mâncare și paza etc?? Trebuia confiscat și amendat maxim și am fi fost mai în câștig.

  17. Fiul apara onoarea familiei. O mama indurerata, care nu asteapta verdictul final si care il lasa pe pruncul ei in ghearele judecatorilor. Un tata, care a strans ban la ban, schija cu schija pentru a asigura bunastarea familiei. O mama si un tata, care au dovedit ce inseamna onoare, cinste si corectitudine si care au aratat copilului lor calea de urmat. Fiul apara in continuare onoarea invatata in cadrul familiei.

    • Orwell daca ce ai scris este o gluma, este foarte reusita. In schimb daca tu asa percepi realitatea ai nevoie urgenta de un control psihiatric pe care poti sa-l primesti si in Baia Mare unde a lucrat mama indurerata omida (contra unui venit lunar cumulat de 25000lei) Ce zici Orwell cat trebuie sa lucrezi ca sa ai lunar in mana un salar de 25000 lei ????? Oare daca ai onoare, cinste si corectitudine poti primi aceasta suma lunara intr-un stat esuat ???????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here