SUPERLATIVE SPORT – Cele mai bune echipe din Maramureș în anul 2022

0
548

TOP ECHIPE 2022. Cinci echipe (toate de primă ligă) din Maramureș au punctat în clasamentul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, în controversatul clasament întocmit la final de an.

 

Deși criteriile după care se întocmește acest clasament sunt discutabile, strict scriptice – de pildă, în clasament nu sunt incluse echipe sportive care au reușit promovări (Minaur Baia Mare în Liga a II-a la fotbal, CSM Sighetu Marmației în Liga a III-a la fotbal), iar prezența într-o finală în a treia competiție valorică intercluburi din Europa la handbal (o competiție slabă, în care cele mai puternice țări nu participă, dar pe care DJTS o cotează egală cu European League, a doua competiție valorică, înscriind-o la fel: „Cupa EHF”) este mai importantă decât câștigarea unui titlu național (cazul echipa de handbal masculin Minaur vs. echipa de rugby Știința) -, vă prezentăm clasamentul anului 2022 pentru că este cel oficial (acesta este unicul argument).

 

Iată care a fost clasamentul celor mai bune 5 echipe sportive din Maramureș:

 

  1. CS Minaur Baia Mare – handbal masculin (loc 2 Liga Națională, loc 2 EHF European Cup);
  2. CSM Știința Baia Mare – rugby (campioană națională);
  3. CS Minaur Baia Mare – handbal feminin (loc 6 Liga Națională, loc 4 EHF European League);
  4. CS Știința Explorări Baia Mare – volei masculin (loc 7 Liga Națională);
  5. ACS Fotbal Feminin Baia Mare – fotbal feminin (loc 8 Liga Națională).

 

Conform DJTS Maramureș acest clasament este “al celor mai bune echipe de seniori  la nivelul județului Maramureș”.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here