SIDERANT, ÎN ROMÂNIA – Deputatul Brian Cristian: Nici măcar unui parlamentar nu îi este asigurat accesul la informațiile publice

0
94

LEGEA DIN CHIAJNA, STAT ÎN STAT LA STAT. În cadrul documentării pentru un studiu privind eficiența și rentabilitatea stadioanelor din România (număr de spectatori, venituri generate, cheltuieli, număr de angajați, tarife de închiriere, contracte în derulare etc.), deputatul maramureșean Brian Cristian a primit un răspuns în bătaie de joc de la o instituție publică, respectiv de la Primăria Comunei Chiajna, acesta venind doar după două cereri fără răspuns și o reclamație administrativă.

 

„Am făcut peste 50 de solicitări către instituțiile din toată țara care administrează baze sportive – mai exact stadioane și săli polivalente, printre ele fiind și stadionul Concordia din Chiajna. Majoritatea instituțiilor mi-au răspuns. Cei de la Chiajna au făcut-o doar după o reclamație administrativă, pe care le-am făcut-o pentru că la solicitările anterioare au refuzat să răspundă. Iar răspunsul a fost ceva de genul: Dar ce te interesează pe tine comuna Chiajna, că ești deputat de Maramureș? La ce îți trebuie informațiile astea, la vreo comisie? Ne amenințați în relațiile instituționale?Ne ceri multe date, o să analiză, o să vedem și când o să le avem, o să ți le trimitem.

 

Legat de Chiajna, am văzut că primarul a fost trimis în judecată de către DNA pentru mai multe fapte de corupţie, fiind acuzat de finanţarea ilegală a clubului de fotbal Concordia, prin care ar fi provocat primăriei un prejudiciu estimat la aproape 45 de milioane de lei. Poate de aici și răspunsul evaziv. Dar nu renunț și voi solicita obținerea acestor informații în instanță. Este trist că în anul 2023 cetățenii încă trebuie să dea în judecată instituțiile pentru a obține informații de interes public”, a declarat deputatul Brian Cristian.

 

Studiul deputatului Brian Cristian va fi finalizat în următoarele săptămâni, însă rezultatul acestuia a fost parțial deconspirat de parlamentarul maramureșean: toate stadionele din România sunt pe minus, iar statul plătește în fiecare an aproape 50 de milioane de lei pentru a acoperi diferența dintre veniturile și cheltuielile acestora. În acest timp, în țările civilizate, stadioanele sunt o sursă importantă de venit pentru cluburi.

 

* Foto: @Concordia Chiajna

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here