INVESTIȚII – Dan Ivan, senator USR PLUS: Maramureșul are cuprinși în bugetul de stat peste 14 milioane de lei pentru infrastructură

1
497

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. La inițiativa senatorului USR PLUS, Dan Ivan, mai multe primării din județul Maramureș vor avea bani de la Bugetul de Stat pentru realizarea unor proiecte la nivel local.

 

“Comunitățile locale din Maramureș au foarte multe lipsuri la capitolul infrastructură rutieră, iar sumele care vor ajunge în județ în urma aprobării bugetului nu vor fi suficiente decât pentru o foarte mică parte din nevoile care trebuie acoperite. Voi încerca să fiu în mod constant o voce a primarilor din Maramureș pentru a transmite membrilor decidenți din actualul guvern situația din teren privind lipsurile cu care se confruntă comunitățile locale”, a declarat senatorul Dan Ivan.

Sumele alocate bugetelor locale pentru finanțarea unor proiecte de investiții și a altor cheltuieli au fost publicate în anexa 7.3 la Legea Bugetului de Stat pe 2021. Astfel, Maramureșul va beneficia de un total de 14.147.000 lei, din care:

– pentru modernizarea drumului comunal DC 32 Cernești-Ciocotiș a fost alocată suma de 1.200.000 lei;
– 2.831.000 lei pentru finanțarea obiectivului Modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Poienile De Sub Munte;
– Modernizare și extindere drumuri comunale, comuna Rona de Sus, suma alocată – 1.400.000 lei
– Construirea unor ziduri de sprijin pe cursul Văii Satului în comuna Leordina – 716.000 lei.

 

Restul fondurilor prevăzute în anexa 7.3 până la concurența sumei de 14.147.000 lei a fost direcționată către două proiecte ale Consiliului Județean Maramureș: 3 milioane de lei pentru proiectul “Amenajare platformă pentru stocarea temporară a deșeurilor menajere” și 5 milioane de lei pentru finanțarea obiectivului “Parcuri Industriale Maramureș” SA.

 

Proiectul de Lege nr. 35/2021 privind aprobarea bugetului de stat pe 2021 se va afla în dezbatere în plenul Parlamentului la începutul săptămânii viitoare și va fi adoptat cel târziu miercuri, 3 martie 2021.

 

Biroul senatorial Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here