REACȚIE – Dan Ivan (USR), despre lipsa de respect față de băimăreni: Lucrări în bătaie de joc pe strada Alba Iulia

0
728

BAIA MARE. Locuitorii din cartierul Griviței au ajuns bătaia de joc a administrației Cherecheș. De ani de zile, aceștia își doreau reabilitarea străzii Alba Iulia, a trotuarelor, după ce acestea au fost peticite în mod repetat de fiecare dată când s-au făcut săpături pentru introducerea sau înlocuirea conductelor diverselor utilități. Acum, când în sfârșit părea că se face ceva pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și pietonale din zonă, totul se face fără respectarea vreunei reguli.

 

Dan Ivan, candidatul Alianței USR PLUS la funcția de primar al municipiului Baia Mare, a preluat nemulțumirile oamenilor, transformându-se în vocea cartierului, în speranța că, în ceasul al doisprezecelea, situația va putea fi remediată.

 

Administrația băimăreană nu asigură transparența detaliilor lucrării, așa cum cere legea. Acel panou informativ, pe care ar trebui să figureze numele firmei care execută lucrarea, suma contractată și perioada de realizare, lipsește. Iar acest lucru ridică semne de întrebare vizavi de legalitatea lucrărilor.

 

Cât privește calitatea acestora, ea este sub orice critică. Trotuarul are o lățime de abia 0,5-0,8 metri, deși configurația străzii ar permite  amenajarea unui trotuar suficient pentru ca un cărucior, o persoană cu bagaje sau două persoane să poată trece una pe lângă cealată. Punctele topografice luate ca reper sunt foarte înalte, asfaltul fiind turnat peste stratul de asfalt vechi, astfel că porțile oamenilor nu se vor mai putea deschide, fiind îngropate în covorul asfaltic, iar apa pluvială riscă să inunde curțile oamenilor.

 

În 20 august, USR Baia Mare a solicitat Primăriei Baia Mare detalii privind execuția acestor lucrări, precum și o copie a proiectului, pentru a vedea dacă firma executantă respectă proiectul de execuție. Ne dorim modernizarea tuturor rețelelor de infrastructură ale orașului, dar în același timp ne dorim lucrări de calitate, care să vină în sprijinul cetățeanului, nu cârpeli sau improvizații prin care să închidem gura bămărenilor și să umplem în același timp conturile firmelor abonate la contracte pe bani publici.

 

 

După ce ani de zile locuitorii din cartierul Griviței au fost complet ignorați, acum li s-a acordat un sprijin de fațadă, ca o palmă umilitoare din partea administrației Cherecheș.

 

Biroul de presă USR Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here