SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Vineri seara, pe fațada Magazinului Universal Maramureș, show multimedia: proiecție video susținută de muzică live

0
1298

PERFORMANCE MULTIMEDIA. Vineri, 1 aprilie, ora 20.30, în zona Centrului Nou al Băii Mari va avea loc un show multimedia, care constă în proiectarea pe fațada Centrului Comercial Maramureș a unui material new media, acompaniat de muzică live, parte a unui proiect al Yellow Shirts în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», la care a colaborat Hybrid Lab, compozitorul Darie Nemeș Bota și artistul percuționist Lucas Butaș.

 

Conținutul vizual, inspirat de lucrări de artă reprezentative pentru Centrul Artistic Baia Mare, utilizează tehnologia și lumina pentru a transpune motivele picturale ale operelor consacrate pe suprafața de proiecție. Video design-ul este susținut de o coloană sonoră originală care îmbină muzica electronică și percuția live.

 

Evenimentul performance multimedia valorifică moștenirea artistică a orașului și își propune diversificarea activităților culturale, generarea unui sentiment de patriotism local și atragerea vizitatorilor la muzeu, a subliniat drd. Oana Enășel, cordonator al Compartimentului Marketing al muzeului băimărean.

 

Proiectul “Artă-mă” are ca scop promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, pe termen lung vizând implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, precum și educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural, a comunicat Robert Strebeli, manager interimar al Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here