LUĂM POVARA DE PE ANTREPRENORI – Senator Dan Ivan: Am depus în Parlament un proiect care schimbă modul de plată a concediilor medicale

0
287

CONCEDIILE MEDICALE. Senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan, alături de parlamentarii Alexandru Robert Zob și Radu Panait, au depus un proiect de lege care va asigura antreprenorilor români o predictibilitate mai mare în legătură cu banii pe care-i vor cheltui pentru a plăti concediile medicale. O măsură de bun simț, care ar ajuta fiecare antreprenor român, care asigură statul că drepturile angajaților sunt respectate în totalitate și că angajatorii sunt protejați.

 

Inițiativa USR propune ca în cazul în care angajatul va avea nevoie de mai multe concedii medicale, angajatorul va plăti doar indemnizația aferentă primelor 5 zile, costurile următoarelor concedii medicale din luna respectivă urmând să fie asigurate de stat.

 

În special în mediul rural, în perioadele de vârf ale sezonului agricol sau de legumicultură, antreprenorii sunt afectați de lipsa forței de muncă. Din păcate un fenomen des întâlnit este cel prin care angajații, cu sprijinul medicilor de familie,  fragmentează concediile medicale în fracții de 4-5 zile astfel că toate costurile rămân în sarcina exclusivă a angajatorului.

Antreprenorii nu au posibilitatea de a efectua controale și de a constata veridicitatea documentelor medicala, așa cum o fac reprezentanții CAS, astfel că abuzurile sunt destul de des întâlnite, iar pierderile suportate de micii întreprinzători sunt uneori consistente. Dan Ivan, senator USR de Maramureș

 

Modificarea legislativă propusă urmărește acordarea posibilității angajatorului de a avea o predictibilitate asupra cheltuielilor generate de concediile medicale ce ar putea fi acordate angajaților, aceștia fiind, astfel, protejați împotriva unor situații inechitabile, generatoare de cheltuieli suplimentare.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here