SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Vernisajul unei noi expoziții temporare la Muzeul Județean de Artă din Baia Mare: Femeia – de la model la artistă profesionistă

1
259

EXPOZIȚIE TEMPORARĂ. Joi, 28 septembrie 2023, la ora 17.00, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (localizat pe strada 1 Mai nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției temporare de pictură și sculptură „Femeia – de la model la artistă profesionistă”, organizată împreună cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și curatoriată de dr. Iulia Mesea (muzeograf – Muzeul Național Brukenthal Sibiu) și de Robert Strebeli (manager – Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»). În deschiderea expoziției vor susține un recital de violă și vioară soții Eszter și Artur Kaganovskiy.

 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 28 septembrie – 19 noiembrie 2023 (de marți până duminică, între orele 10-17, cu ultima intrare la ora 16.30) și reprezintă o oportunitate de a recunoaște contribuția semnificativă a femeilor la dezvoltarea artei în România, arătând cum au trecut de la postura de modele la artiste profesioniste în contextul cultural al secolelor XIX – XX.

 

Lucrările expuse ilustrează nu doar frumusețea, expresivitatea și forța creativă a femeilor, ci și lupta și curajul lor de a-și exprima viziunea artistică într-o perioadă în care femeilor le era adesea limitat accesul la educație și cariere artistice.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here