SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Trupa de rock alternativ byron ajunge și în Baia Mare pentru a-și promova noul album de studio „efemeride”

0
251
byron

CONCERT – ROCK ALTERNATIV. Una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din România, byron, vine (și) în Baia Mare cu ocazia turneului naţional de promovare al noului album de studio „efemeride”. Concertul este programat sâmbătă, 14 octombrie, la Log Out (localizat în Centrul Vechi, strada Vasile Lucaciu nr. 1, Baia Mare). Biletele au fost puse în vânzare pe iabilet.ro și costă între 70 de lei și 80 de lei.

 

Albumul „efemeride”, „o colecţie de conversaţii pe care nu le purtăm, o privire directă în ochii omului din oglindă”, va fi disponibil atât în format digital cât şi în format fizic, pe suport de CD şi vinil. Pe parcursul celor 10 piese, byron poartă ascultătorii într-o călătorie prin universul complex al gândurilor şi trăirilor de zi cu zi, al anxietăţilor şi întrebărilor existenţiale, toate împletite subtil cu un fir de speranţă şi unul de distors.

 

Trupa byron s-a înfiinţat în 2006 şi a lansat 7 albume de studio şi 3 DVD-uri live. Obişnuiţi să cânte cântă rock cu influenţe diverse, atât pe scene mari de festival în faţa a mii de spectatori, cât şi wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, byron au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) – „pentru că era o provocare de neratat” – şi au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România.

 

Din când în când fac concerte de improvizaţie 100% (seria Impromptu) şi în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Naţional din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară şi un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susţinută printr-un scurt turneu de proiecţii în cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane şi masterizat la Londra la Abbey Road.

 

La sfârşitul lui 2019, byron au lansat albumul „nouă”, compus în totalitate în limba română. „nouă” este un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranţi dar şi despre noi, cei rămaşi acasă. Un album despre inconştientul colectiv, despre tăceri şi mersul nostru zilnic pe aţă.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here