SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, două spectacole la „Municipalul” băimărean, unul prezentat în premieră națională

0
153
„Heaven”, scenă din spectacol

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În weekend-ul 16-17 martie 2024, Teatrul Municipal Baia Mare va prezenta două spectacole cu trei reprezentații. Astfel, sâmbătă, 16 martie, de la ora 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși este programat spectacolul „Degetul Poznaș”, de Matei Vișniec, în regia lui Radu Dinulescu. În distribuție: Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea, Liliana Voș.

 

În lumea ei din vis, micuța Larisa se trezește fără degețelul preferat. Năzdrăvanul e de negăsit, determinând-o pe fetiță să plece într-o călătorie, în căutarea acestuia. Prietenul ei cel mai bun, ursulețul de pluș, o va însoți în aventura, ce o va purta în casa unui magician, în coliba unei vrăjitoare și în grădina unui marțian.Dar, ca în mai toate poveștile, zâna cea bună va fi cea care-i va îndeplini dorința: regăsirea degetului poznaș.

 

Spectacolul durează 40 de minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Duminică, premieră

 

Duminică, 17 martie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programată premiera spectacolului Heaven, de Mieko Kawakami, în regia și dramatizarea Adinei Lazăr, traducerea Iolandei Prodan și scenografia Andreei Tecla (asistent scenografie: Mihai Vălu). Romanul este transpus scenic în premieră națională de către Teatrul Municipal Baia Mare. În distribuția spectacolului, actorii: Alex Macavei, Denisa Blag, Andrei Dinu, Raul Hotcaș, Sanda Savolszky, Inna Andriuca, Rodica Pașca, Larisa Miskolczi, Andrei Han, Mircea Gligor, Roxana Florescu, Brianna Waltner, Eduard Bîndiu, Romeo Cornelius.

 

Un băiat de 16 ani este supus bullyingului de către colegii săi, din cauza unui defect de vedere. În loc să riposteze, el se resemnează și se retrage într-o suferință mută. Singura care înțelege prin ce trece este o altă colegă, supusă și ea unor tratamente asemănătoare.

 

Oferindu-și unul altuia incomensurabila alinare de care au nevoie în clipele grele prin care trec, cei doi tineri prieteni devin tot mai apropiați. Dar, în fond, care este natura unei prietenii născute din pură teroare?

 

Spectacolul, care este recomandat persoanelor peste 14 ani, durează 100 de minute (fără pauză), iar biletul la premieră costă 30 de lei.

 

Următoarea reprezentație este programată duminică, 24 martie, ora 19.00, reprezentația fiind inclusă în campania națională inițiată de UNITER, Artiști pentru artiști, dedicată susţinerii financiare a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală.

 

Mieko Kawakami s-a născut în Osaka, locuiește în Tokyo și și-a făcut debutul literar ca poetă în 2006. Este autoarea bestsellerului internațional Povești de vară (2008), care a fost declarat New York Times „Notable Book of the year” și a fost selectat de revista Time printre cele mai bune 10 cărți ale anului 2020, și a romanului Heaven (2009).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here