SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Lansarea volumului „Neîndemânatic de viu”, al lui Varujan Vosganian, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

0
165
Varujan Vosganian

LANSARE DE CARTE. Vineri, 15 decembrie 2023, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, la ora 17.00, Consiliul Județean Maramureș, prin Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, în colaborare cu Revista de Cultură „Nord Literar” și Uniunea Scriitorilor din România – Reprezentanța Maramureș, organizează lansarea volumului de poezii „Neîndemânatic de viu”, semnat de Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.

 

Scriitorul Mircea Ciobanu spunea despre Varujan Vosganian: „Urmăresc de multă vreme scrisul lui Varujan Vosganian. Interesul meu pentru poezia lui creștea pe măsură ce descopeream că ea vine dintr-un surplus de energie, iar poeziile nu sunt altceva decât o încercare de recuperare a unei bogății amenințând, altminteri, să se risipească. Poeme umbrite de o statornică revoltă, mâhnire, scrise parcă dinadins pentru a nu putea fi publicate. Cineva se împotrivea evidențelor; cineva stăruia că creadă că nu zadarnic se așază la masa de scris. Varujan Vosganian are toate datele unui artist care-și face religie din refuzul faptului împlinit”.

 

Despre carte și autor vor lua cuvântul: Dana Gagniuc-Buzura, managerul Revistei  „Nord Literar”, prof. Daniela Sitar-Tăut, critic literar, Gheorghe  Pârja, redactor șef „Nord Literar”, conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here