PROIECT LEGISLATIV – Călin Bota: Respect pentru imn și drapel

0
14

LIPSA DE RESPECT PENTRU DRAPEL ȘI IMN, SANCȚIONATĂ. Deputatul maramureșean Călin Ioan Bota (PNL) a precizat că a votat în Camera Deputatilor un proiect de lege inițiat de președintele PNL Nicolae Ciucă și de liderul deputaților liberali Andronache Gabriel, care prevede sancțiuni de până la 20.000 de lei pentru cetățenii care nu manifestă respect față de drapelul și imnul național al României.

 

Proiectul prevede că cetățenii sunt datori să manifeste respect față de drapelul și imnul național al României și să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora. În cazul încălcării prevederilor legii, cei care adăugă pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare, riscă sancțiuni cuprinse între 10.000 și 20.000 lei, amenzile urmând să fie aplicate de reprezentanții poliției sau jandarmeriei.

 

Consider că toți cetățenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional şi să nu comită niciun act prin care s-ar aduce ofensă acestora, a menționat deputatul PNL Călin Ioan Bota.

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan BotaATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here