SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole la „Municipalul” din Baia Mare: teatru de păpuși și comedie

0
151
„Familia Pop”, scenă din spectacol

PROGRAM SPECTACOLE BAIA MARE. În weekendul 24-25 februarie 2024, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole cu patru reprezentanții. Astfel, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 10.00 și 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși cei mici sunt așteptați la „Isprăvile lui Păcală”, dramatizare după Petre Dulfu, în regia lui Cornel Mititelu. În distribuție: Alin Albu, Vlad Crișan, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Sonia Codorean, Carmen Bulancea.

 

O poveste veselă, animată şi muzicală interpretată de actorii teatrului, care e plină de pilde şi învăţături spuse cu haz de scriitorul Petre Dulfu. Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Sâmbătă seara, comedie

 

Tot sâmbătă, 24 februarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Familia Pop”, o creație colectivă, după un text de Mihai Nae. În distribuție: Rodica Pașca, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Wanda Tamaș, Dan Cordea, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Claudia Revan, Larisa Miskolczi,  Adriana Covaci, Andrei Han și Loredana Maghear.

 

O comedie cu buclucuri. Un ciubăr – simbol al comunității locale. O casă situată peste drum de cimitir. Vecinătate care infestează imaginația Familiei Pop cu strigoi. La poarta Occidentului nu ești primit cu brațele deschise. Însă acasă poți gusta plăcerile vieții la țară în compania ecosistemului Familiei Pop.

 

Spectacolul durează 90 de minute, iar prețul  prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari), sau 20 lei pentru un bilet categoria II (preț cu reducere 10 lei).

 

Duminică, tot comedie

 

Duminică, 25 februarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Grasu` Contrabasu`”, comedie de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. În distribuție:  Andrei Han, Claudia Revan, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Rodica Pașca.
Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 100 de minute, iar prețul  prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari), sau 20 lei pentru un bilet categoria II (preț cu reducere 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here